ЛКЦ: Почела манифестација „Са технологијом на ти“

Loading

Данас је у холу Лесковачког културног центра почела манифестација „Са технологијом на ти“. Организатор занимљиве едукативне манифестације, која је побудила интересовање Лесковчана свих генерација, посебно најмлађих, је Технолошки факултет, уз сарадњу средњих школа са територије града. Посетиоцима свих узраста приближен је свет науке на један забаван и примамљив начин – од радионице здраве хране и кухињске лабораторије, преко сликања на платну и производње еко-горива, па све до сензора и роботике.

„Лесковац је увек био град производње, најпре занатски центар, а касније и пионир индустријализације. Образовни систем се прилагођавао сваком периоду развоја. Зато су данас присутне све средње школе, које чине јединствен образовни простор. Манифестацију “Са технологијом на ти“ ћемо наредних година ширити и у њу укључивати друге образовне установе, а све у служби даљег развоја локалне заједнице“, рекао је декан Технолошког факултета, Драгиша Савић.

Члан Градског већа, Драгољуб Ђорђевић оценио је да се кроз науку и технологију могу повезати млађе и старије генерације, те да смо у прилици да упознамо занимљиву страну технологије, захваљујући ентузијастима са Технолошког факултета.

„Изузетно ми је драго што на овако малом месту можемо видети много младих даровитих људи, жељних да се баве науком и технологијом, пре свега из љубави. За усађивање љубави према науци и технологији су задужени њихови професори, признати научни радници, али и сви други припадници интелектуалног слоја друштвене заједнице. Град Лесковац улаже у образовање и младе људе, само у енергетску санацију објеката школа је до данас уложено 255 милиона динара, док је од 2013. године преко Фонда за младе таленте награђено преко 4500 младих за шта је из градске касеиздвојено 121 милион динара.“

Посетиоци ће данас до 20 часова моћи да сазнају све о мудрој рециклажи кухињског отпада, здравој исхрани, испробају 3Д технлогије, сами направе препарат за негу коже, посластице и много других занимљивих ствари.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading