Физички насртај на Ненада Костића, члана Градског одбора Народне странке

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Физички насртај на Ненада Костића, члана Градског одбора Народне странке. Насиље, криминал, претње, сејање страха, силеџијство, напасништво, све су то константе и манири без којих је незамислива владавина садашњег режима. Бахатост чланова и симпатизера владајуће коалиције не само да не познаје, већ увелико прелази све границе демократских односа, цивилизацијских тековина и друштвених норми пристојности.

Садашњи режим свесно врши поларизацију друштва, јер само на тај начин може да се обрачуна са свима који мисле другачије од њих, са свим поштеним, доследним и храбрим грађанима који мисле својом главом и који су увидели сву штетност садашње накарадне политике, која грађане Лесковца и Србије вуче у понор већ пуну деценију.

Осиони однос власти и њених послушних следбеника, не по први пут, осетио је у Грделици, суботње вечери око 19 сати, 26. марта 2022. године, господин Ненад Костић,  члан Градског одбора Народне странке и председник Савета за националне мањине при лесковачком одбору.

Тада је на Ненада Костића насрнула особа спремна да се на свиреп начин, физички обрачуна са њим уз арсенал најгорих претњи и најтежих увреда упућених Костићу и његовој најужој породици, мајци, деци и све то у присуству десетак грађана. Симптоматично је да се брутални напад на Костића догодио седам дана пред изборе и да је у застрашивању, увредама и претњама провејавала и политичка конотација.

Ненад Костић, члан ГрО Народне странке, видно потрешен и запрепашћен нападом активисте владајућег режима, али достојанствен и урачунљив, избегао је сукоб и као савестан грађанин о овом ексцесу обавестио полицију која је убрзо извршила увиђај. Нажалост, господин Костић је морао да буде хоспитализован и збринут, прво у грделичкој здравственој служби, а на њихову иницијативу и у Болници у Лесковцу.

Када му здравствено стање буде омогућило, највероватније за пар дана, Ненад Костић ће се огласити на конференцији за новинаре, са свим детаљима везаним за овај случај.

Градски одбор Народне странке у Лесковцу осуђује овај немили догађај. Народна странка, позната по доследности и држању дате речи, обавезује се да ће када ускоро буде преузела одговорност вођења и уређења демократског политичког амбијента, стати на пут свакој врсти насиља, а виновнике и подстрекаче санкционисати како правда и закони у бољем, праведнијем и демократскијем друштву налажу.

Народна странка Лесковац

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading