Финални куп Купа Србије “Проф. др Бранислав Покрајац” у Лесковцу

Loading

Ове недеље град Лесковац пише историју и затвара једно успешно поглавље посвећено рукомету – у Спортско-рекреативном центру Дубочица ће бити одржан финални турнир Купа Србије „Проф. др Бранислав Покрајац“.

Полуфинални дуели играју се 31. марта, а у њима се од 16:30 састају РК Војводина и Раднички из Крагујевца, односно РК Дубочица и РК Металопластика од 19:00 часова.

Финале Купа „Проф. др Бранислав Покрајац 2022“ на програму је 1. априла од 19:00 часова уз директни пренос на Радио телевизији Србије.

Тим поводом у Лесковцу су боравили председница Рукометног савеза Србије Милена Делић и генерални секретар РСС Светозар Станковић који су након конференције уручити лопте, дресове, голове за мини рукомет полазницима школе рукомета у вишенаменској хали Партизан.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је у свом обраћању позвао суграђане да подрже најуспешнији спортски клуб којем је пожелео много успеха током такмичења.

„Циљ је да се младима омогући да се посвете неком здравом хобију, да им се пруже прави узори али и да им се укаже на то да вредан рад, труд и посвећеност доводе до жељених резултата.

Локална самоуправа града Лесковца је то показала постепеним улагањем спорт. Уз велику подршку спортским клубовима, успели смо да спорт у нашем граду поставимо на пијадестал. Поносни смо на сваки терен, игралиште и халу које смо до сада изградили и реконструисали – у те сврхе уложено преко 200 милиона динара. Тренутно се у Лесковцу спроводи пројекат изградње стадиона који вреди 2,5 милијарде динара који ће за спортисте значити много боље услове и веће могућности. Рок за завршетак радова је март идуће године, али сам велики оптимиста због динамике радова, ако временски услови дозволе, ако Ковид-19 не врати зачарани круг, да ће стадион у овој фази бити завршен до краја текуће године,” – рекао је и додао да је постављен лифт у СРЦ Дубочица, тако да људи који су инвалиди и они који нису могли да буду директни и индиректни корисници, моћи ће већ у току текуће недеље да га користе.

“Конкретно је за потребе организације финалних утакмица престижног турнира у рукомету издвојен додатни износ од 1,2 милиона динара, a СРЦ Дубочица је у замену расвете уложила скоро 2 милиона динара, тако да је све спремно за предстојеће утакмице. Позивам све љубитеље рукомета и спорта да подрже наш најуспешнији спортски тим захваљујући којем смо повратили епитет града рукомета. Екипи Дубочице 54 желим много успеха и титулу освајача Купа Србије „Проф. др Бранислав Покрајац“ – са жељом да победимо и да се на тај начин захвалимо организаторима и преседници Делић“ – казао је овом приликом градоначелник Цветановић.

Милена Делић, председница Рукометног савеза Србије је овом приликом нагласила:

„Хвала градоначелнику Цветановић, јер без његове помоћи и сарадње ми ово не бисмо могли да спроведемо. Поносни смо на чињеницу колико се овде улаже у спорт,а пре свега то је видљиво баш у мушком рукомету, заиста се види велики напредак, видим да постоји идеја да се оформи и женски клуб.

Ми смо пресрећни да завршницу купа одржимо баш у рукометном граду, граду Лесковцу. Циљ ове посете је да успоставимо још бољу сарадњу, да радимо на популаризацији спорта и у том циљу смо и донели неке поклоне у виду донације за наше најмлађе јер они су и база спорта, не само рукомета. Очекујем да ће бити велико интересовање за куп, да ће у финалној утакмици бити величанствено.“

Након конференције за медије градоначелник Цветановић и председница Делић су обишли малишане из РК Метеор и РК Дубочица и уручили им лопте, дресове и другу опрему.

Опширније – о в д е:

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading