Власотинце: Одржана 14. традиционална акција “Март на Моричу”

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Традиционална акција “Март на Моричу”, 14. по реду, у организацији Планинарског друштва Морич и уз подршку и сарадњу Туристичке организације општине Власотинце одржана је 27. марта.
Како и сам организатор рече, ово је прва акција, прво окупљање планинара у времену ковид пандемије, у ствари у времну када су се створили услови да се организује. Да је окупљане и дружење недостајало планинарима говори и податак да је учешће узелао око тристотина планинара из целе Србије. На зборном месту, платоу испред општине, своје учешће пријавили су планинари из Лесковца, Алексинца, Ниша, Књажевца, Врања, Београда, Бојника, Сурдулице, Доњег Душника, Трстеника и других места у Србији.
Укупна дужина стазе је око 12км , стаза је средње захтевна, па је могу користити сви узрасти, а за оне који не могу да је препешаче организатор је препоручио да се уз коришћење превоза определе за стазу дужине 3км.
Планинари су кренули од Старог гробља, преко Страња, Брезовице, Самарнице до Морича, до засеока Копиланци где се налази планинарски дом.
Из ПД “Морич” захваљују се свима који су помогли организовање ове акције, а посебно планинарима који су се одазвали у оволиком броју, присећајући да због ковида 19 , нема планинара из окружења као ранијих година.
“ Посета планинара је заиста била на завидном нивоу, посебно треба истаћи велики број најмлађих планинара који су ове године учествовали у акцији. Интересантно је истаћи да су најмлађи планинари биле шестомесечне близнакиње из Алексинца. Ми ћемо увек подржавати акције планинарског друштва Морич јер на веома добар начин презентују природне лепоте нашег краја”, рекла је Наташа Ђокић Живковић, директорка Туристичке организације општине Власотинце.
Планинари су након пешачења дружење наставили у планинарском дому, у засеоку Копиланци, у Доњој Лопушњи до касних поподневних сати, преноси лист Власина.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading