Град Лесковац: Подела ауто-седишта за новорођену децу, прва у 2022. години

Loading

Данас је у сали Народног позоришта организована подела ауто-седишта за сву новорођену децу, прва у 2022. години.
Седишта је уручио градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић и казао: „Циљ наше акције јесте растерећење ваших кућних буџета, али поред финансијске стране, свако да је важнија она страна која се односи на безбедност у саобраћају. Желим да вам се захвалим што сте се одлучили на храбар корак, да заснујете породицу, на изазован али и најлепши корак живота када је у питању породица, а то су деца, наши наследници. На нама је да обезбедимо да услови за живот, одрастање и школовање буду још бољи.
До сада смо укупно уручили 661 ауто-седиште, а данас ћемо уручити још 136. Сви родитељи који данас нису могли да присуствују подели моћи ће своје седиште да преузму у згради општине, у улици Пана Ђукића 9, на портирници.
Пројектована количина ауто-седишта за ову годину је 1100 за које смо определили 12 милиона динара. У конкурсној документацији смо дефинисали могућност да набавимо и додатна седишта уколико се у текућој години роди више од 1100 беба, чему тежимо. Желели смо да ова помоћ родитељима буде намењена за дужи временски период, зато смо набавили седишта која обухватају прву, другу и трећу категорију за узраст од девет месеци до 12 година, односно за телесну тежину од 9 до 36 килограма.“
Градоначелник Цветановић је говорио о мерама социјалне политике и поменуо једнократну помоћ за породиље у износу од 10 хиљада за запослене и 20 хиљада динара за незапослене породиље, ваучере за десет прворођених беба у години у износу од 20 хиљада динара, накнаду за уџбенике за све ученике првог разреда на територији града Лесковца, и за све ученике чије су породице корисници социјалне помоћи и подсетио да у оквиру ових мера град субвенционише боравак деце у приватним вртићима и издваја средства за финансирање поступка вантелесне оплодње, приступање покрету за децу Три плус како би се породицама са троје и више деце омогућиле погодности и побољшан материјални статус.
Данас се обратила и Данијела Здравковић која се ове године по други пут остварила у улози мајке. Она се локалној самоуправи и градоначелнику захвалила на седишту и рекла са је поред помоћи поклон значајан и због безбедности деце.
Извор: Град Лесковац

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading