По налогу Тужилаштва за организовани криминал, ухапшено 14 особа и један малолетник

Loading

Припадници Министарства унутрашњих послова УKП, Службе за борбу против организованог криминала, у сарадњи са Жандармеријом, по налогу Тужилаштва за организовани криминал, ухапсили су 14 особа, и један малолетник у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом за малолетнике, док се три особе већ налазе у притвору и биће обухваћена кривичном пријавом, која ће бити поднета Тужилаштву за организовани криминал, због извршења кривичних дела Удруживање ради вршења кривичних дела, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и неовлашћена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

У овој акцији ухапшен је Л. М. звани Луцифер, осумњичен да је организатор ове криминалне групе, као и В. О., Б. М., Л. М., П. В., Л. О., С. М., М. Т., С. С., А. K., Л. Г., У. Б., М. П., А. K. и једна малолетна особа, док се Н. Ф., А. В. и В. Н. већ налазе у притвору.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да је српска полиција и овом акцијом показала да испуњава дата обећања и да неће дозволити да се у Србији икада више развије криминална група каква је била криминална група Беливук-Миљковић.

„Испуњавамо дато обећање, разбићемо сваку криминалну групу и све репове које је иза себе оставио овај озлоглашени клан. Сваки криминалац је под нашим будним оком и сваки ће бити на мети српске полиције, ухапшен и процесуиран. Наши градови и улице нису и никада неће бити сигурно место за њихове прљаве послове и злочине. Јасно ћемо им увек ставити до знања да су у нашој земљи непожељни“, истакао је министар полиције.

Министар је похвалио упоран, снажан, професионални рад Службе за борбу против организованог криминала и истакао да управо захваљујући њиховом раду, али и раду целог Министарства унутрашњих послова, у Србији не постоји улица или кварт који су небезбедни за грађане и нагласио да ће тако и остати, јер полиција неће дозволити ниједној криминалној групи да се оснажи и помисли да може да буде јача од државе.

„Борба против организованог криминала, борба за сигурне и безбедне улице, за мир и стабилност је наш приоритет и у тој борби никада нећемо посустати. Бићемо само снажнији и јачи. Не постоје мали и велики криминалци, велики и мали дилери, тешка и ситна кривична дела. Сви они који су прекршили закон наћи ће се на удару полиције и биће наша мета“, поручио је министар Вулин.

Осумњичени се терете да су као припадници организоване криминалне групе, у дужем временском периоду, обезбеђивали више познатих београдских клубова где су вршили дистрибуцију опојне дроге.

Претресом  станова и других просторија на 22 локације, које су користили припадници ове организоване криминалне групе, пронађена је већа количина наркотика, оружја и новца. Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Извор: МУП

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading