Dr Nataša Dimitrijević, leskovačka književnica: Kao Ti i Ja, priča

Loading

LESKOVAC – Dr Nataša Dimitrijević, književnica, uveliko poznata leskovačkoj, ali i srpskoj javnosti po pričama izuzetnog stila, ali i brojnim aforizmima. Evo najnovije posvećene aktuelnoj temi: Kao Ti i Ja.

NATAŠA DIMITRIJEVIĆ: KAO TI I JA

Mislim da nema tog čoveka koji ne voli svoj dom. Jasno je, u njemu se oseća sigurno. Svaki je kutak skrojio po svom ukusu. Jer sigurnost je ono što nam, na kraju dana, svima treba.

Svoj grad, kao i zemlju u kojoj živim podjednako smatram svojim domom. I u ova teška vremena (a teška su od kada za sebe znam), mogu reći da se pored svih okolnosti (ekonomskih, političkih, kulturoloških itd.), ja i dalje volim svoj dom. Srbiju.

Da se teško živi, to svi znamo. Ali je život podjednako težak svuda. I ne sviđaju mi se komentari ljudi, posebno onih učenih, kako je Srbija zemlja koju treba napustiti. Otići i prepustiti je kome? Političarima?

Nedavno sam čula kako i sami nastavnici savetuju decu da ’’idu što dalje’’. I zbunio me je taj komentar. Svako, naravno, ima pravo da živi gde god poželi. Svako ima pravo da o svom gradu, zemlji u kojoj živi, ima svoje mišljenje. Ali javno komentarisati kako je Srbija bezvredna, time samo obezvređujemo sebe. Jer Srbija nije politika, nije stranačka partija, nije Vučić ili Đilas, nije jedna ili druga strana, crno ili belo. Srbija, to sam ja. Srbija, to si ti.

A sebe treba voleti, razumeti i poštovati. Na sebi treba celoživotno raditi. I takvi se treba svetu predstaviti. Kao Ti i Ja. Neka nas svet vidi našim očima. Onako kako sebe vidimo.

Najlepše.

Dr Nataša Dimitrijević

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading