Ministarstvo omladine i sporta doniralo opremu Gimnaziji, Ekonomskoj i Muzičkoj školi u Leskovcu

Loading

Град Лесковац константно ради на унапређењу услова за бављење спортом и на побољшању спортске инфраструктуре. Свесни чињенице да је школски спорт база за све спортове у претходном периоду израђено је 19 игралишта, вредности око 60 милиона динара, фискултурна сала у школи „Вожд Карађорђе“ вредности 35 милиона динара, реновирана сала ОШ „Јосиф Костић“, адаптирана сала ОШ „Коста Стаменковић“, изграђена вишенаменска сала „Партизан“, коју користе и ученици школе ОШ „Светозар Марковић“.

Поред тога што сале опремамо из сопствених средстава, значајне су и донације Министарства омладине и спорта и Савеза за школски спорт.

Гимназија, која је недавно прославила 140 година рада и награђена Сретењским орденом другог степена указом председника Републике Србије Александра Вучића, своју фискултурну салу опремиће опремом која је донирана од стране Министарства омладине и спорта. Комплет опреме чине: две кошаркашке табле, рукометни голови, мрежа за одбојку и 40 лопти за рукомет, одбојку, фудбак и кошарку.

Значај ове донације превазилази финасијску вредност, јер ће је користити ученици Гимназије, али и Економске и Музичке школе који су и корисници ове фискултурне сале и зграде. Спортске екипе ових школа су до сада показале одличне резултате на свим нивоима школских такмичења, а верујемо да ће им пристигла опрема пружити још боље услове и мотивисати их да и у будуће нижу успехе.

С тим у вези у име колектива и ученика ових еминентних васпитно-образовних установа, Драгана Цветановић, директорка Гимназије Лесковац, Биљана Ђорђевић, директорка Економске школе „Ђука Динић“ и Биљана Миљковић, директорка Музичке школе „Станислав Бинички“ упутиле су речи захвалности Министарству омладине и спорта и министру Вањи Удовичићу на значајној донацији и свеукупној подршци која доказује посвећеност образовању, васпитању и здравом одрастању деце и младих.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading