Sportsko-rekreativni centar “Dubočica”: Postavljen lift za osobe sa invaliditetom

Loading

Након Центра за социјални рад, који је у склопу реконструкције објекта вредне 44 милиона динара, особама са инвалидитетом омогућило приступ установи постављањем рампе и лифта, још једна институција у нашем граду је постала приступачна.

Спортско-рекреативни центар Дубочица ће од данас моћи да посете сви наши суграђани са инвалидитетом захваљујући рампи која им омогућава да без потешкоћа дођу до базена и осталих просторија у објекту.

Министарство за рад, борачка и социјална питања је у потпуности финансирало овај пројекат који је припремило „МС удружење Јабланичког округа“. Пројекат је вредан 5 милиона динара.

Тим поводом је одржана конференција за медије којој су присустовали и представници Удружења параплегичара, дистрофичара и Удружења особа која су оболела од мултипле склерозе које је припремило пројекат. Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је овом приликом истакао да је уклањање препрека особама са инвалидитетом показатељ модерног и инклузивног друштва, и Лесковац је том послу посвећен, те да је јако важно што ће садржаје Спортско-рекреативног центра бити доступни свима.

„Иначе је у СРЦ Дубочица, за чије функционисање се из буџета града годишње исплати око милион евра, се константно улаже. Последња у низу је замена расвете која вреди скоро 2 милиона динара, пре тога је извршена репарација паркета у великој сали у коју је уложена сума од 10.000 евра, односно 1,2 милиона динара, а недавно је одлуком Градског већа одобрено додатно улагање од 1,2 милиона динара за потребе организације финалног турнира Купа Србије „Проф. др Бранислав Покрајац“ које ће се након скоро седам деценија колико у Лесковцу траје рукометна традиција, први пут одржати у нашем граду.“

Јелена Полић, потпредседница Удружења оболелих од мултиплесклерозе и члан Националне организације особа са инвалидитетом је казала: „У сарадњи са министарком Даријом Кисић Тепавчевић која је одлучила да на тим радионицама подржи пројекат успели смо да на време пошаљемо пројекат који се односио на лифт тако да је Министарство пре свега за рад, запошљавање, борачка и социјална питања подржао пројекат тако да сам јако поносна на све нас у Удружењу што смо успели да сачекамо да се радови успешно заврше, хвала велико и Министарству које је подржало не само овај пројекат, већ подржава све пројекте сродних удружења тако је подржало и наш пројекат да се прошле године реновирају просторије Удружења, али је овај пројекат који се зове „Друштво без препрека“ јако, јако значајан за цео град.“

Опширније – о в д е:

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading