Leskovac: Počelo uređenje trotoara u ulici Moše Pijade

Loading

Почели су радови на санацији тротоарских површина у улици Моше Пијаде, односно од раскрснице са улицом Коста Стаменковић до раскрснице са улицом 7. јули. Поменути радови финансирани су из буџета града Лесковца са 9,9 милиона динара и биће изведени на површини од око 3000 метара квадратних. Извођач радова је “Перица Јовић предузетник АБ КОП” из Власотинца. Рок за завршетак радова је 90 календарских дана.

Радове на санацији тротоара обишао је и градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић и рекао том приликом:

„Постојећи тротоари и пешачке површине на простору на ком се сада налазимо су били у изузетно лошем стању, са неравнинама, пукотинама и избочинама због различитих раскопавања и интервенција и због протока времена јер су урађени давно. С обзиром на то да је ова деоница изузетно прометна, санација тротоарских површина допринеће, поред лепшег и модернијег изгледа самог центра града, и безбедности пешака.

Са поносом могу истаћи чињеницу да град Лесковац, поред нових коловоза красе нове и савремене тротоарске површине, које преовладавају над старим, неуређеним и оштећеним тротоарима. У нашем граду су тротоарске површине уређене на укупној површини од 29.515 метара квадратних и Град је за те намeне издвојио 91 милион динара. Ово је најстрожи центар града, дуго се чекало и ево, у наредних 90 дана можемо да очекујемо да ће и овај део града да засија потпуно новим сјајем. Ту је ОШ Јосиф Костић која је у потпуности реновирана и адаптирана, да нам је Парохијски дом и конак реновирани, улице и тротоари су у том делу града уређени, нове стамбене једнице су ту изграђене… “

Новица Николић, директор ЈП Урбанизам и изградња, рекао је да се радови изводе на основу пројекта који је израдило ЈП Урбанизам и изградња са одобрењем издатог од стране ГУ.

„Оно што је циљ јесте да се уреде пешачке површине, ради се замена баштенског ивичњака, уграђује се нови тампон и бехатон плоче које имају завршни слој од гранитног посипа, а иначе су димензије 10х10, 10х20 и 30х30. Тротоари ће бити уређени и са једне и са друге стране коловоза.“

Тренутно се у граду уређују и тротоари на Булевару Николе Пашића, као и на путу Лесковац-Вучје.

Извор: званични сајт Града Лесковца

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading