JKP “Vodovod”: Novo vozilo vredno 29,8 miliona dinara

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Јавно комунално предузеће Водовод представило је данас ново специјално комбиновано возило Канал џет са двоструком наменом. Реч је о возилу које ће олакшати одржавање разгранате канализационе мреже.

Укупна запремина резервоарског простора возила је 8 кубика, од чега је 5 кубика намењено за воду фекалног порекла, док је 3 кубика намењено за чисту воду. Возило је опремљено свом пратећом опремом укључујући и вакуум пумпу и пумпу високог притиска која је опремљена  великим и малим витлом са цевима дугим од 100 метара, са комплетном опремом за руковање, сензорима и алармима којима се омогућава безбедан рад руковаоца специјалним возилом. Такође возило је опремљено мотором еуро 6 које задовољава све еколошке стандарде у складу са заштитом животне средине. Цела надоградња возила на Ивеко шасији је покривена спољашњом маском аеродинамичног облика, чиме су све компененте надоградње заштићене од спољашњих атмосферских утицаја и механичких оштећења возила.

Укупна вредност набавке возила путем финансијског лизинга износи 29,8 милиона динара.

Возило је представио директор ЈКП Водовод Станиша Ристић који је рекао: „Највећа предност овог возила је обављање две функције истовремено или појединачно у зависности од потребе на терену, а то је одгушење канализације воденим млазом под притиском али и усисивање муљевитог садржаја вакуум пумпом. На овај начин омогућено је брзо, ефикасно и економично чишћење и одржавање градске канализационе мреже.“

Извор: званични сајт Града Лесковца

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading