Kup „Prof. dr Branislav Pokrajac”: Spektakl u Leskovcu uz TV prenos

Loading

NAJAVA SPEKTAKLA (tekst i foto Miloš Stamenković)

LESKOVAC – Složno, do uspeha: organizatori i pokrovitelji spektakla na jugu Srbije. Četvrtak i petak, dani odluke o osvajaču Kupa Srbije 2022. – DOMAĆIN NE ISKLJUČUJE IZNENAĐENJE

Četiri najuspešnija kluba u poslednjem ciklusu nadmetanja u Kupu „Prof. dr Branislav Pokrajac“, odmeriće u četvrtak snage i pobednike duplog programa proglasiti finalistima Kupa u Leskovcu. Vojvodina, kao glavni favorit, Metaloplastika, uprkos posrtanjima i prvenstvu, jesu blagi favoriti, ali niko ne spori kako SPD Radnički iz Kragujevca i leskovačka Dubočica 54 mogu da naprave iznenađenje i eliminišu bar jednog od favorita. Nije prvo aprilska šala, ali  se ne isključuje ni senzacionalno finale sa Kragujevčanima i Leskovčanima. U svakoj varijatni, u Dubočici 54 ocenjuju da bi pobeda domaćina nad Šapčanima garantovala stopostotnu popunjenost velike dvorane SC Dubočica, bez obizira na ime protivnika.

-Jesmo u seriji neuspešnih igara u prvenstvu, ali bih podsetio kako u ovom delu takmičenja nismo bili ni miljenici sreće u odsusdnim trenucima, pa je veći bodovni saldo izostao. Naravno da je kup takmičnje sasvim drugog profila, da izaziva dodatnu i specifičnu motivaciju jer se bolji odlučuje učinkom u samo jednoj utakmici. Imamo kvalitet da prođemo do finala, ali od obećanja pa do pobede nad Metaloplastikom valja odigrati svih 60 minuta na najvišem, superligaškom nivou. Zna se od kakvog je značaja podrška koju i sutra očekujemo sa tribina, tako da je pobeda za naš sastav realno dostižna- kaže kapiten i veteran Aleksandar Marinković, koji bi u slučaju da Dubočica 54 izbori finale odigrao pred TV  kamerama oproštajnu utakmicu.

Mnogo je napora, truda, energije i naravno para uloženo da se uslovi za odigravanje utakmica najuspešnijih u Kupu Srbije, podignu na viši nivo: promenjeno je i pojačano svetlo u dvorani, što je bio izričit zahtev RTS, sređene su i osvežene svlačionice za ekipe, u toaletima je sada stanje zadovoljavajuće, semafori će obezbediti udobnije praćenje kretanja rezultata, postavljeni led ekrani koji će gledaocima u dvorani pružiti dodatno zadovoljstvo, doneta podloga sa golovima. Dan pred početak  dvodnevnog rukometnog spektakla, uprava SC Dubočica je uz finansijsku podršku nadležnog ministarstva u Vladi Srbije pustila u rad novi lift za osobe sa invaliditetom….

RASPORED: U ČETVRTAK DUPLI PROGRAM, U PETAK FINALE

Prvog dana završnog turnira najuspešnijih klubova u takmičenju za Kup Srbije, u velikoj dvorani SC Dubočica odigraće se dve utakmice:četvrtak, 16,30 časova: Vojvodina-SPD Radnički(Kragujevac), 19,00: Dubočica 54-Metaloplastika. Finalna utakmica odigraće se u petak, 1. aprila od 19 časova, posle koje će uslediti ceremonijal dodele priznanja najboljim ekipama i pojedincima. Kako nas je obavestio predsednik Dubočice 54, Srbislav Nešić, organizatori(RSS i RK Dubočica 54) planirali su da pobednički pehar dobije bolji sastav u finalu, ali i da se peharom nagradi i drugi finalista. Planirane su i odgovarajuće medalje, za pobednika Kupa, odnosno drugog finalistu, biće nagrađeni najbolji igrač i golman. Najavljeno je da će polufinalnu utakmicu Dubočica 54-Metaloplastika prenositi lokalni TV studio K1, a da će finale biti na Drugom kanalu RTS.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading