Njegova ekselencija, novoimenovani ambasador Republike Koreje Li Đeung, posetio Leskovac

Loading

Његова екселенција, новоименовани амбасадор Републике Кореје Ли Ђеунг је данас посетио Лесковац.

Амбасадора је, у свом кабинету, угостио градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић, пожелео му добродошлицу и нагласио да Република Кореја и Лесковац годинама уназад негују добре односе. Градоначелник је амбасадора упознао са привредом у Лесковцу, поменуо јужнокорејску компанију Јура, затим Аптив, Џинси, говорио о домаћи предузетницима и нагласио да се у Лесковцу у протеклој години запослила 2041 особа, те да Лесковац једини у Србији има БФЦ сертификат са процентом испуњености критеријума од 96,33%.

„У нашем граду, веома успешно, послује компанија Јура, са три погона и око 3500 запослених радника. У трећи погон, Јура је уложила око 48 милиона евра, од тога 18 милиона евра у сам објекат, а остатак у опрему. Тренутно је у овом погону запослено 850 радника, а има простора и за запослење још 200 радника“ – казао је градоначелник и додао да компанија Јура планира додатна улагања у своје погоне.

Било је и речи о периоду између два светска рата када је Лесковац био називан Српским Манчестером, као и о филму „Било једном у Србији“ о том периоду града на Ветерници.

Амбасадор Ђеунг се захвалио на добродошлици, казао да је у Србији три месеца, да жели што боље да упозна нашу земљу, те да је посета Лесковцу у том смислу веома значајна и да има циљеве за унапређење сарадње двеју република:

„Шеснаестог марта сам уваженом председнику Вучићу предао акредитацију и тада сам му рекао да имам циљ који се односи на повећање трговинске размене између наше две земље и на долазак још јужнокорејских инвеститора у Србију.“

Амбасадор је рекао да се радује будућим сусретима и да ће својим сународницима пренети позитивне утиске о дивном граду на југу Србије и дивним људима у Лесковцу.

Након састанка у Кабинету градоначелника, амбасадор Ли Ђеунг и градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић су се у пратњи сарадника састали са руководством јужнокорејске компаније Јура, генералним директором Сон Ук Хуном, менаџерима Чои Јин Гоном и Ин Хо Сонгом и менаџером задуженим за људске ресурсе Радивојем Стојановићем у седишту компаније у Лесковцу. Један од менаџера, Сонг Гу Сеоб је у кратким цртама представио компанију Јура која је у Републици Кореји основана 1993 године, а данас запошљава преко 25.000 људи широм света и има годишњи промет 300 милијарди корејских вона. Како је истакнуто, задовољни купци и висок квалитет производа су основни приоритети компаније која се бави производњом делова за сигурне и еколошки прихватљиве аутомобиле.

Нови директор задужен за производне погоне у Лесковцу Сон Ук Хун је истакао да је присуствовао церемонији у Зеленој зони поводом изградње фабрике компаније Еренли и додао да је локална самоуправа града Лесковца посвећена привредном развоју и добром односу са страним привредним субјектима. Он се захвалио градоначелнику Цветановићу на доброј сарадњи и помоћи и истакао да компанија Јура стоји граду у којем послује на располагању и убудуће.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић се захвалио менаџменту Јуре на досадашњим донацијама које су биле усмерене здравственим институцијама и школама и додао да се нада да ће се са таквом праксом наставити и у предстојећем периоду. Градоначелник се осврнуо на период Ковид кризе која је захваљујући брзој реакцији града и компаније брзо превазиђена и закључио да ће локална самоуправа града Лесковца настојати да настави коректан однос са новим амбасадором Републике Кореје и новим директором Јуре, објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading