Osnovna škola “Bora Stanković” – Guberevce: 140. godišnjica postojanja i uspešnog rada

Loading

Данас је Основна школа “Бора Станковић“ из Губеревца обележила 140 година постојања и успешног рада. Свечаности је присуствовала мр Бранкица Стаменковић, члан Градског већа, као и Божидар Стојиљковић, такође члан Градског већа, Јелена Миљковић и начелник Јабланичког управног округа Милош Ћирић.

Мр Бранкица Стаменковић је честитала јубилеј и казала: „Локална самоуправа из годину у годину повећава издвајања из буџета за функционисање свих образовних институција на територији града и она данас износе преко 780 милиона динара. Са посебним задовољством награђујемо најбоље ученике, младе таленте, организујемо матурске екскурзије и прославу мале матуре. Побољшавамо и услове за учење и рад у школама, па смо завршили пројектовање енергетске ефикасности за вашу школу, стога очекујемо да ће у наредним годинама ваша школа бити у потпуно новом руху. Кроз ову школу је прошло 140 генерација, сличних, а опет јединствених и посебних, али је свака од њих оставила траг. Својим трајањем, постигнутим успесима у васпитно-образовном раду добили сте велики број награда, а ове године ће те бити предлог градоначелника др Горана Цветановића за најпрестижнију награду – Октобарску награду града Лесковца.“

Директор школе Дарко Иванковић рекао је: „Ја волим да кажем да смо ми релативно мала школа када говоримо о броју ученика, али јако велика када говоримо о традицији и квалитету рада о чему сведоче бројне награде, признања ученицима, наставницима и школи као установи и сигуран сам да ћемо у времену пред нама имати још боље резултате.

Да би могли да остваримо нашу мисију неопходна је велика помоћ локалне самоуправе. Зато користим ову прилику да се, у име својих колега, ученика, али и у своје лично име захвалим градоначелнику др Горану Цветановићу и људима из локалне самоуправе што су препознали значај улагања у образовањ, као и потребе наше школе и омогућили нам реализацију многобројних пројеката до сада, али и пројеката чија ће реализација убрзо кренути и који ће омогућити да се сврстамо у ред најбогатијих школа.“

Члан Градског већа Божидар Стојиљковић се такође обратио присутнима и казао да је био ученик те школе, да је поносан и срећан што је и данас овде, после толико година, и што прима признање, и захвалио се што се школа све више и више развија и тиме побољшава квалитет образовања.

Начелник Јабланичког округа Милош Ћирић је казао да му је драго да образовање у Лесковцу иде напред, што се осавремењавају просторија свих школа, што долазе нови професори и наставници у школама. Обратио се и најмлађима и поручио им да слушају професоре и наставнике јер ће једног дана водити овај град и село, земљу, да буду понос родитеља и града.

Извор: званични сајт Града Лесковца

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading