NSZ: Prvi sajam zapošljavanja u 2022. godini, 20 poslodavaca traži 350 radnika

Loading

На првом овогодишњем сајму запошљавања учествовало је 20 послодаваца из области осигурања, дрвопрерађивачке, текстилне и хемијске индустрије, производње и прераде хране, електроиндустрије, банкарских услуга и угоститељства.

Лесковачке компаније су исказале потребу за запошљавањем око 350 лица различитих профила занимања: дипл. економисти, менаџери, правници, пољопривредни, хемијски, саобраћајни и прехрамбени инжењери, инжењери техничких струка, шивачи, столари, тапетари, конобари, кувари, машински механичари, електричари, лица машинске струке са познавањем рада на машинама, оператери, магационери, пакери, возачи, виљушкаристи, продавци и радници за рад у производњи.

Заинтересовани суграђани ће на данашњем сајму бити у прилици да успоставе директан контакт са послодавцима, представе се и предају своју радну биографију. На штанду Националне службе се могу добити све информације о актуелним програмима НСЗ за подстицање запошљавања, а незапосленима ће бити пружена помоћ и у писању радне биографије.

У име локалне самоуправе града Лесковца присутнима се обратио народни посланик у скупштини Републике Србије Жарко Богатиновић који је и отворио 35. сајам запошљавања: „Поносни смо носиоци БФЦ сертификата који додељује НАЛЕД а Лесковац се издваја са највећим процентом испуњености критеријума – чак 96,33% што очигледно препознају како страни, тако и домаћи инвеститори који одлучују да своје пословање започну или прошире на територији нашег града.

Оно што је до сада урађено на пољу јачања привреде резултирало је отварањем преко 9.300 нових радних места од 2013. године, а значајно је и то што је према подацима Републичког завода за статистику, прошле године запослена 2.041 особа.

Свако ново радно место некој породици доноси још једну плату, већу и бољу могућност за школовање деце и шансу да живе од свог рада, да остану у свом родном граду.

Ретко се дешава да вам неко покуца на врата и понуди посао. Зато апелујем на вас! Пратите, истражујте, разговарајте са потенцијалним послодавцима јер у Лесковцу за оне који желе да раде посла дефинитивно има. Желим вам пуно успеха, надам се да ће данас ваше знање и вештине бити препознати и пронаћи пут до одговарајућег послодавца.“

Опширније – о в д е:

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor