Zbog ptičjeg gnezda, koje je palo na otvoreni deo trafoa od 110 kv, Vlasotince ostalo bez strujre

Loading

Tri grane i jedno ptičje gnezdo pre dva dana pale su na otvoreni deo trafoa od 110 kv zbog čega je cela opština Vlasotince ostala bez struje na dva sata, a grane su se odvalile zato što su bile trule, pa su pri komešanja ptica pale, i nekako su te grane u 80 posto slučajeva uzrok kvarova na električnoj mreži, a to drveće pada jer niko nije posekao rastinje pored bandera i žica, prenosi JUGmedia.

Jugmedii se danas javio čitalac i sela Gornji Bunibrod kod Leskovca koji nam je svoju priču dokumentovao i fotografijama. Naime, električne žice već mesecima prolaze kroz krošnju starog oraha i izazivaju strah.

„Sa  prevetntivnom upozorenjem Elektrodistribuciji počeli smo pre dva meseca. Obećavali su više puta da će doći i osloboditi žice od grana, ali nisu došli. Ovih dana duva jak vetar pa strepimo da se nešto loše ne desi“, priča meštanin Donjeg Bunibroda.

Kaže da bi s komšijama sam posekao grane, ali da su one visoko pa je potrebna korpa koju nemaju.

Kada je prošle godine na jugu Srbije zbog vetra i slabog snega nestalo struje i kada je najviše stradala opština Vlasotince u kojoj skoro mesec dana nije moglo da se stabilizuje snabdevanje, ministarka rudarstva i energetike u Vladi Srbije Zorana Muhajlović izjavila je u toj varoši  da će se krivci pronaći, i situacija popraviti, uz ocenu da ljudi ne smeju da ostaju bez struje u 21. veku

Takva situacija ne da se nije ponovila, nego je postala još gore jer sada struja nestaje i kada nema vetra i kiše, kao, takođe pre dva dana, u pola Leskovca, za šta javnost još nije dobila valjano objašnjenje.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: