U porti crkve u Vlasotincu održane druge “Vaskršnje dečje radosti”

Loading

У ПОРТИ ЦРКВЕ ОДРЖАНЕ ДРУГЕ “ВАСКРШЊЕ ДЕЧЈЕ РАДОСТИ”
Данас, на трећи дан Васкрса су у порти цркве Света Тројица организоване друге по реду “Васкршње дечје радости”. Свештенство власотиначке цркве је за малишане приредило такмичења и игрице у духу најрадоснијег хришћанског празника.
Овај празнични дан у порти је почео појањем тропара посвећеног нашем највећем празнику Васкрсењу Христовом, који су извеле чланице новооснованог женског црквеног хора “Света Анастасија српска”, а потом и молитвом господњом “Оче наш”.
У својој беседи свештеник о. Марко Николић је истакао да Васкрсење Христово представља наш највећи празник јер је Господ тада победио смрт и нама даровао живот вечни.
“У том смислу сваке недеље слушамо службу божију јер је сваке недеље један мали Васкрс. Драго ми је што се данас на “Васкршњим дечјим радостима” окупило пуно деце која редовно посећују наш свети храм и литургије. Надамо се да ће још више деце долазити на службу божију са својим родитељима, вероучитељима и родбином. Црква је дом божји, дом свих нас који долазимо у њега и који смо крштени у име његово. Стога се и Господ на небесима данас радује видевши ваша озарена лица окупљена овде”, рекао је о. Марко Николић.
Окупљени малишани су се надметали у занимљивој трци за “најбрже јаје”, тако што су се такмичили у брзом ходању са ускршњим јајима у кашикама, уследило је надметање за најјаче јаје, а потом и тражењe фарбаних јаја скривених у порти храма. Изабрани су и најлепши ликовни радови на тему “Васкрсење Христово”, као и најлепше осликана јаја.
На ликовном конкурсу је победила Нина Саничанин, друго место је заузео Јован Јовић, а треће Сара Јанковић.
Специјална награда је додељена Ксенији Јовић за слику звоника, док је награду ван конкуренције добила Александра Митов за икону Белог анђела.
За најбоље осликано јаје прво место је припало Емилији Станковић, друго Павлу Живићу, а треће Ксенији Јовић.
Награда за најјаче јаје је додељена петогодишњој Наталији Коцановић.
У трци “најбрже јаје” у којој се надметало преко седамдесет малишана у ходању са кашикама у рукама у којима су била васкршња јаја победила је Лена Пешић, друго место је освојила Неда Горуновић, док је треће место заузела Нина Саничанин.
За фарбаним јајима скривеним на све четири стране порте храма трагале су екипе основних школа “Синиша Јанић” и “8. октобар”, као и чланови Кошаркашке академије “Власина”. Мали кошаркаши били су нешто успешнији од школских екипа.
Много радости, много дечјег смеха и разиграности било је данас у црквеној порти и још више вере у срцима свих окупљених.
И као што рече о. Марко Николић “сва деца су данас била победници”, преноси лист “Власина”.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: