Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka: “Budite u stroju najboljih”

Loading

„БУДИТЕ У СТРОЈУ НАЈБОЉИХ“. – Циљ је да се младим људима приближи војни позив, начин конкурисања, права и обавезе, као и да се предоче нове мере којима се побољшавају бенефити, попут запослења, за оне грађане који се одлуче за добровољно служење војног рока са оружјем – речено је на данашњој промоцији у Власотинцу.

Представници Министарства одбране нагласили су да се промоција не организује због смањеног интересовања грађана и поткрепили то подацима да се интересовање грађана за овај вид служења у војсци повећава из године у годину, нарочито у Јабланичком округу.

-Само у претходној години упутили смо 17 кандидата више него у 2020. иако је била корона. Такође, у претходне две године, на курс резервних официра, на који могу да се пријаве они са завршеном високом школом или факултетом, упутили смо више кандидата него за претходних пет година – рекао је начелник Центра Министарства одбране Лесковац потпуковник Драган Милић. Начелник Регионалног центра Министарства одбране Ниш пуковник Ненад Марковић позвао је оне који себе виде у овом позиву да се одваже и пријаве.

Председник општине Власотинце Братислав Петровић подсетио је да је Војска Србије институција са огромним поверењем грађана.

– Ове, као и претходних година, домаћини смо промоције добровољног служења војног рока са оружјем. То је један частан позив који људима, који се за њега определе, пружа бројне могућности на личном и професионалном плану – рекао је Петровић.

За добровољно служење војног рока са оружјем могу се пријавити држављани Републике Србије, особе оба пола старорсти између 19 и 30 година, уз услов да се против њих не води кривични поступак и да нису осуђивани на казну затвора дужу од шест месеци. Јавни оглас је отворен током целе године, а рангирање се врши периодично. Пријава се врши у згради Полицијске станице у Власотинцу, на шалтерима Поште Србије или преко портала е-управа.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: