Iz saobraćaja isključeno 2.608 vozača, 526 zadržano na trežnjenju u vreme prazničnih dana

Loading

 

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, током васкршњих и првомајских празника, спровели су акцију појачане контроле учесника у саобраћају и открили укупно 55.167 прекршаја, од којих су 28.160 прекршаја прекорачења брзине.

Током трајања акције, пресретачи су санкционисали 13 возача који су управљали возилом брзином већом од 210 километара на час, a против четири возача поднете су прекршајне пријаве због насилничке вожње. Тридесетседмогодишњи возач бмв-а искључен је из саобраћаја јер је на ауто-путу Милош Велики управљао возилом брзином од чак 252,8 км/ч.

Када је реч о вожњи под дејством алкохола, из саобраћаја је искључено 2.608 возача, од чега је чак 526 задржано на трежњењу у службеним просторијама јер су управљали возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму. Саобраћајна полиција је у Чоки из саобраћаја искључила тридесетчетворогодишњег возача који је управљао мопедом са 3,59 промила алкохола у организму, док је у Пожеги из саобраћаја искључен четрдесетшестогодишњи возач који је управљао путничким возилом са 3,47 промила. У службеним просторијама полиције задржано је и 96 возача који су управљали возилом под дејством психоактивних супстанци.

Због некоришћења појаса санкционисано је 8.757 возача, односно путника у возилу, а због непрописног превожења деце у возилу санкционисано је 195 возача.

Поред наведених прекршаја, 2.468 возача санкционисано је због непрописног коришћења мобилног телефона, 555 возача због непрописног претицања и 11.903 возача због разних других прекршаја.

Током акције, контролисани су и возачи мотоцикла и мопеда и откривен је 401 прекршај који су учинили возачи ових врста возила.

Апелујемо на возаче да се придржавају саобраћајних прописа, да не управљају возилима уколико су конзумирали алкохол и да брзину прилагоде условима пута како би сачували своје и животе других учесника у саобраћају.

Извор: МУП

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor