Gimnazija “Stevan Jakovljević”: Radovi učenika na Akademiji SPC u Beogradu

Loading

На Академији СПЦ за уметности и конзервацију у Београду, јуче је отворена изложба након конкурса са темом „Васкрсење Христово“. По позиву, изложби су присустовале и наше ученице Александра Стојиљковић, Анастасија Костић и Александра Митов, као и ментор, професор ликовне културе Гордана Саничанин. Међу селектираним и изложеним радовима из целе Србије и окружења и већинском учешћу уметничких школа, нашло се чак пет радова власотиначких гимназијалаца. Поред радова поменутих ученица, на изложби су се могли видети и радови Огњена Биџића и Анастасије Јовић.
Изложбу су отворили доцент Ива Таталовић, организатор конкурса и аутор изложбе и декан факултета др. јереј Дарко Стојановић. Они су се овом приликом дотакли изузетног квалитета ученичких радова, разумевања смисла и важности црквене уметности данас, као и очувања културног и духовног наслеђа кроз овај вид интеракције између средњих школа и уметничких факултета.
Ученицима, чији су радови селектовани и изложени, су додељене дипломе и пригодни поклони. Присуство на отварању изложбе је употпуњено и посетом Народном музеју, Саборној цркви, Патријаршији и кући Мике Петровића Аласа, преноси лист “Власина”.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: