Pojačana kontrola do 10. maja, u prva četiri meseca zbog alkohola isključeno 17.500 vozača

Loading

Saobraćajna policija će i u narednom periodu, tačnije do 10.maja nastaviti da sprovodi pojačanu kontrolu saobraćaja na svim putnim pravcima, poručio je ministar unutrašnjih poslova, Aleksandar Vulin.

Saobraćajna policija do 10. maja ove godine sprovodi akciju usmerenu na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, koja se u isto vreme realizuje u trideset evropskih zemalja članica Mreže saobraćajnih policija Evrope – ROADPOL.
Takođe, u sklopu ove akcije, u subotu, 7. maja, biće realizovana i akcija pod nazivom „Alcohol and Drugs Marathon”, kada će tokom 24 časa u kontroli saobraćaja biti angažovani svi raspoloživi uređaji za otkrivanje prisustva alkohola i psihoaktivnih supstanci.
Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin uputio je, povodom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, još jedan apel svim vozačima da se odgovorno ponašaju u saobraćaju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.
Vulin je naveo da je u prva četiri meseca ove godine zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključeno više od 17.500 vozača, što je za 40 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, pri čemu je otkriveno i 850 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, što je za 60 odsto više.
On je izneo podatak da su od početka godine vozači pod dejstvom alkohola učestvovali u 1.019 saobraćajnih nezgoda, a vozači pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u 37 saobraćajnih udesa.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: