ZAVRŠENI RADOVI NA BULEVARU NIKOLE PAŠIĆA, VREDNOST INVESTICIJE 320 MILIONA

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Предуслов за развој заједнице и унапређење функционисања друштва је развијена, адекватна и савремена инфраструктура. У Лесковцу су бројни пројекти реализовани на овом пољу, нарочито у области саобраћајне инфраструктуре. Од краја 2012. године до данас је у изградњу, реконструкцију и рехабилитацију градских, сеоских и путева у републичкој надлежности уложено преко 2 милијарде динара. Данас су завршени радови на реконструкцији најважније саобраћајнице у Лесковцу, делу северне обилазнице, булевару Николе Пашића, вредни 320 милиона динара у дужини од скоро једног километра, објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је са својим сарадницима обишао завршене радове на Булевару, а да прођу читаву трасу имали су прилику и представници медија. Градоначелник Цветановић је на конференцији за медије овим поводом казао следеће: „Најважнији пројекат који се тиче саобраћајница у нашем граду је пројекат реконструкције Булевара Николе Пашића. Радови су подразумевали изградњу саобраћајнице са 4 траке, бициклистичких и пешачких стаза, кружог тока на раскрсници са потпуно реконструисаном улицом Димитрија Туцовића, где је уложено преко 32 милиона динара. Урађена је и реконструкција водоводне мреже, заштита гасовода, постављање осветљења, електроенергетске и телекомуникационе мреже, и има тачно 32 километра подземних водовова на овом Булевару.

Вредност изведених радова, које финансира Јавно предузеће Путеви Србије, је 320 милиона динара. Планирано улагање је било око 280 милиона динара, али су додатни радови цифру повећали на 320. Подсетићу вас да је пре тога град Лесковац морао да спроведе решавање имовинско правних односа, рушење објеката и плати адекватну надокнаду и за ту намену је издвојено108 милиона динара.

Булевар Николе Пашића је битан зато што је део северне обилазнице око града, повезује нас са општинама Јабланичког округа, пре свега Бојником, Лебаном и Медвеђом. У изградњу обилазнице, што је подразумевало изградњу надвожњака преко пруге, моста преко Ветернице, кружне раскрснице, саобраћајнице од кружне раскрснице до Четврте улице и саобраћајнице од Четврте до Девете улице са пројектом реконструкције Булевара уложено је преко 800 милиона динара. Булевар Николе Пашића је сада најсавременија, потпуно уређена, безбедна и слободно могу рећи спада у најлепше саобраћајнице у нашем граду.“

Градоначелник се захвалио становницима Лесковца на стрпљењу током извођења радова и предузећу Путеви Србије на доброј сарадњи и бројним реализованим и будућим инвестицијама. Подсетио је на постављање осветљења код печењевачке и власотиначке петље, као значајне инвестиције за улазе и излазе из града.

Одговарајући на питања новинара градоначелник Цветановић је подсетио да радови нису каснили већ да су одобрени додатни радови што је продужило време извођења.

Директор ЈП Урбанизам и изградња Новица Николић рекао је: „Булевар је уређен од раскрснице са Нишком улицом, до раскрснице са улицом 28. марта и ово је државни пут другог А реда. Пре извођења коловоз на овом делу Булевара је био различите ширине, а завршни слој на коловозу делом од коцке, а делом од асфалта са видним деформацијама. Није било бициклистичких стаза, тротоари су били промењиве ширине или их није било. Са финансирањем израде пројекта смо кренули још док је овај пут био у нашој надлежности, а када је дошло до прекотегоризације наставили смо са ЈП Путеви Србије. Захваљујем се поменутом предузећу на доброј сарадњи.

Све инсталиције су измештене, положени су нови електроенергетски каблови, уграђене су нове 42 ревизионе шахте и реконструкција ниско напонске мреже. На крају је постављена вертикална и обележена хоризонтална сигнализација, и град Лесковац је добио Булевар ширине од 20 до 24 метра. Врло је битно да у току извођења радова није било обуставе саобраћаја.“

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading