Полиција открила 18.058 прекршаја, 2.096 управљали под дејство алкохила

Loading

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, током међународне акције појачане контроле саобраћаја, за седам дана, открили су укупно 18.058 саобраћајних прекршаја, од којих су 2.096 учинили возачи који су управљали возилима под дејством алкохола или психоактивних супстанци.

Током акције која се, од 4. до 10. маја, истовремено спроводила у 30 европских земаља које су чланице Мреже саобраћајних полиција Европе – РОАДПОЛ, а која је била усмерена на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, саобраћајна полиција санкционисала је 2.024 возача који су управљали возилима под дејством алкохола, од чега је њих 320 задржано у службеним просторијама јер су имали више од 1,2 промила алкохола у организму.

Из саобраћаја су искључена и 72 возача која су, како је утврђено дрога тестом, била позитивна на психоактивне супстанце.

Министарство унутрашњих послова апелује на возаче да се придржавају саобраћајних прописа, да не управљају аутомобилима и мотоциклима уколико су конзумирали алкохол и да брзину прилагоде условима пута како би сачували своје и животе других учесника у саобраћају.

Извор: МУП

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor