Лесковац: На кросу РТС 7.000 ученика и око 1.000 предшколаца

Loading

Крос РТС-а „Кроз Србију“ почео је данас у 10 сати, када су истовремено, широм земље трчала деца из вртића, основци и предшколци. У Лесковцу су, у овој спортској манифестацији, учествовале све основне и средње школе, као и Предшколска установа. Трчало је око 7000 ученика и око 1000 предшколаца.

У име локалне самоуправе и градоначелника др сци. мед. Горана Цветановића срећу је пожелео доктор науке физичке културе и спорта, члан Градског већа, Александар Пејчић и казао: „Град Лесковац је суорганизатор ове манифестације и наша локална самоуправа ће бити домаћин кампа за децу из дијаспоре до 25. јуна до 2. јула. Средства за те намене је обезбедило Министартсво просвете, науке и технолошког развоја, а ми као добри домаћини ћемо им омогућити да се упознају са историјом и културом нашег града и обезбедили смо средства за награде. Велико нам је задовољство што смо део историје ове манифестације, јер су Лесковац и Зајечар радили са циљем да се Крос трансформише и да уместо један дан траје током целе године, и зато ће Лесковац и бити домаћин деци из дијаспоре.”

Александра Сибиновић директорка ОШ Коста Стаменковић се данас захвалила свима који су им помогли организацију Кроса, нагласила да је то једна лепа манифестација значајна за здравље, раст и развој деце и такође пожелела пуно успеха свим такмичарима.

Сајт Града Лесковца

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: