Dani Vlasotincа: Predstavljen Pedagoški fakultet iz Vranja pozorišnim komadom “Borin svet”

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Овогодишња манифестација Дани Власотинца почела је представљањем Педагошког факултета из Врања и позоришним комадом “Борин свет”, који су за ову прилику извели студенти овог факултета, односно чланови драмске секције. Представници факултета истовремено су искористили прилику да представе своју установу и могућности даљег школовања које нуде, преноси лист “Власина”.
“У прилици смо да наш факултет представимо на један оригиналан, специфичан начин најпре будућим студентима, а потом и да сви заинтересовани уживају у позоришном комаду који су припремили наши студенти са својим професорима српског језика и књижевности. Велико је интересовање овдашњих средњошколаца да наставе своје школовање на нашем факултету, мислим да је сада баш пре уписа време да се представимо Власотинчанима”, рекла је декан Педагошког факултета у Врању проф. др Драгана Станојевић.
Бора Станковић је неизоставно име писца из школске лектире, писац југа Србије, један од најзначајнијих писаца српског реализма. Представа “Борин свет”, коју су студенти Педагошког факултета извели представља целину у којој су обухваћени ликови из различитих дела Боре Станковића, приказана је углавном трагична судбина жена у његовим делима. Гледаоци су могли да препознају ликове из драме Коштана, романа Нечиста крв, приповедака Аница и Увела ружа. Са пуно емоција и глумачке спретности студенти су дочарали судбине женских ликова, њихову трагичну судбину, таворење женских ликова у делима Боре Станковића. Посебне емоције изазвале су песме врањанског краја.
Пре почетка представе, професорка Станојевић је присутне ближе упознала са профилима које ова високошколска установа нуди будућим студентима, као и са могућностима даљег усавршавања.
Директор Културног центра Власотинце Бранислав Катић и декан Педагошког факултета проф. др Драгана Станојевић потписали су споразум о даљој сарадњи.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: