Međunaroni dan nestale dece: “Okrugli sto” o vršnjačkom nasilju

Loading

 

ВЛАСОТИНЦЕ – Поводом Међународног дана нестале деце, са округлог стола посвећеног борби против вршњачког насиља, одржаног у Власотинцу, послата је порука о потреби да се сви чиниоци  друштва укључе у превенцију насиља.

-Општина Власотинце спровеће у дело иницијативу за формирање Координационог тела за борбу против вршњачког насиља. Циљ нам је да предупредимо насиље међу децом и да радимо на повећању степена  поверења између институција, с једне стране и деце ,са друге стране. Изазови у њиховомодрастању деце су присутни свуда и ми морамо стално да будемо „будни“ и да бринемо о њима – рекао је председник општине Братислав Петровић.

Председник Удружења Безбедно дете Јелена Ђокић нагласила је да нису толико важни бројеви случајева насиља, већ како као друштво поступамо  у тим ситуацијама, а Игор Јурић, испред Центра за несталу и злостављану децу додао је да статистика која бележи већи број случајева може да значи да се у некој школи добро радило на решавању проблема.

-Ми годинама у Власотинцу наилазимо на добар пријем за све активности које се тичу безбедности деце и с поносом истичем да је Власотинце центар овог дела Србије по питањуформирања координационог тела за спречавање насиља у основним и средњим школама – рекао је Јурић.

Након уводних излагања, представили су се и будући чланови поменутог координационог тела, које су институције и организације из којих долазе делегирале за рад у њему. Одлука о формирању тела треба да буде усвојена на седници Скупштине општине Власотинце.

 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: