PREDŠKOLSKA USTANOVA “VUKICA MITROVIĆ”: ODRŽANA SVEČANA AKADEMIJA

Loading

Ове недеље Предшколска установа „Вукица Митровић“ организовала је низ активности у којој су учешће узели сви вртићи на територији града Лесковца. Данас је уприличена свечана академија у оквиру које су малишани из вртића „Колибри“ извели представу Чаробњак из Оза.

На почетку свечаности присутне је поздравила заменица градоначелника Лесковца др Лидија Димитријевић: „Квалитетно предшколско васпитање и образовање је незаменљива основа за напредовање сваког детета, а самим тим и породице, друштва, и читаве државе. Град Лесковац константно улаже у Предшколску установу стварајући окружење у ком деца могу несметано да развијају своје потенцијале. Сваке године се издвајања за ову установу повећавају, у текућој години издвојено је скоро 380 милиона динара.

Деца су наше највеће богатство, стога радимо напорно да сваком детету обезбедимо срећно и здраво детињство. Томе доприносе и запослени у Предшколској установи својим вредним и марљивим радом, залажу се и дају себе у потпуности како би деци пружили квалитетније услове.“

Директорка Предшколске установе Оливера Тошић је у име колектива пожелела добродошлицу присутнима истакла: „Два су изазова била константна – оптимално функционисање у условима пандемије корона вируса и увођење нових Основа програма предшколског васпитања и образовања у свакодневни живот и рад установе.

Оставићемо пандемију за нама, али са новом свешћу о томе колико је важно да будемо спремни за прилагођавање рада установе и свих запослених на различите услове који могу бити последица друштвених догађаја. Та спремност да се носимо са изазовима или кризом је у данашње време постала критеријум за успешност и могу рећи, с поносом да смо доказали и у условима кризе можемо функционисати и обављати ову сложену делатност. “

Извор: званични сајт Града Лесковца

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: