Milica Ivanović, osnivač agencije “Jugmedia”: Neobične okolnosti režirale život!

Loading

 

Милица Ивановић, професор књижевности, каже да је сасвим случајно почела да се бави новинарством, јер јој је младалачка жеља била да предаје књижевност. И студије је успешно завршила, али су необичне околности, које само живот успе да режира, утицале да започне исписивање новинарске биографије у једном лесковачком фабричком гласила, а десетак година води новинску агенцију „Југмедиа“ чији је портал најчитанији на југу Србије, јужно од Ниша.

Живот је један велики фронт на коме се боримо или му се препуштамо, живимо га кратко или дуго, али све док на том фронту нисмо на првој линији, све док имамо раме за плакање или очи сјајне и нежне руке од којих очекујемо подршку, ми се на том фронту осећамо младо и сигурно, јер нас штите леђа која су нам подарила тај фронт, какав год био, бележи Ивановићева, добитница брОјних награда за новинарски рад.

Она наставља: „Тек када падне, када нестане та прва линија, та локомотива и када, хтели или не хтели, станемо на ту прву линију, осетимо не само одговорност, већ и усамљеност и тугу која нас не напушта, вероватно све док не будемо приморани да и нестанемо са те сцене.“

Ивановићева наставља, а као да се преиспитује: „Ко зна, можда у тој непрестаној жељи да држимо фронт, тако треба да буде. После младалачих година, као да су пожуриле до неког свог циља, не успевам увек да сећања из детињства пренесем на папир.

Цитирајући једног умног филозофа, Милица Ивановић закључује: Свако жели дуг живот, али нико не би хтео бити стар!“

Ovaj tekst sačinjen je u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, a administrira Američki savet za međunarodno obrazovanje. Mišljenja izneta ovde predstavljaju mišljenja autora i ne predstavljaju nužno mišljenja Ambasade SAD u Srbiji niti Američkog saveta za međunarodno obrazovanje.

 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: