Narodni muzej posetili gosti iz više gradova-pobratima grada Leskovca

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Представници градова и општина из Републике Србије и из земаља у окружењу, међу којима су градови побратими, боравили су у Лесковцу поводом обележавања градске славе.

За све њих, градоначелницу Ниша Драгану Сотировски, градоначелника Криве Паланке Сашка Митовског, начелника ГУ Зрењанин Милоша Королију, председницу Скупштине општине Куманово Ивану Ђорђијевску, члана Градског већа Лознице Биљану Филиповић, шефа кабинета градоначелника Бијељине Младена Арсеновића, помоћника кмета Силистре Калојана Петкова и њихове сараднике у кабинету градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића је уприличен пријем на којем су размењени поклони и где се говорило о доброј сарадњи Лесковца са наведеним градовима и наглашено је да ће наставак сарадње бити још успешнији, те да ће се одржавати добри односи.

Након званичног дела представници поменутих градова су у друштву градоначелника Цветановића и његових сарадника посетили Народни музеј Лесковац.

Директор Народног музеја Небојша Димитријевић је госте провео кроз обе фазе сталне поставке, прву – Времеплов лесковачког краја и другу – Лесковац Српски Манчестер 1878-1941 и упознао их са богатом историјом нашег града, занатима, развојем индустрије…

Градоначелник Цветановић је говорио о успеху лесковачког музеја и подсетио да је четири пута у последњих пет година проглашен за најбољи у Србији, да је јединствен по поставци на отвореном и позвао све да погледају филм Било једном у Србији, у којем је главни лик Лесковац у периоду између два светска рата и подсетио да је филм сниман управо у нашем граду.

Извор: званични сајт Града Лесковца

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading