GRAD LESKOVAC: Nastavak finansiranja seminara za stručno usavršavanje u obrazovanju

Loading

Данас је у Скупштинској сали града Лесковца одржан састанак представника града Лесковца, Центра за стручно усавршавање у образовању и Школске управе са директорима предшколске установе, основних и средњих школа и координаторима тимова за професионални развој у школама.

Састанак је отворила директорка Центра за стручно усавршавање у образовању Анђела Костић Минић која је нагласила важност стручног усавршавања и говорила о организацији семинара и могућностима укључивања већег броја просветних радника.

Члан Градског већа мр Бранкица Стаменковић је истакла да наставници имају кључну улогу у остваривању ученичких постигнућа, зато је неопходно континуирано стручно усавршавање. Такође је указала на чињеницу да град Лесковац, поред средстава које издваја за несметано функционисање свих институција образовања на територији града, и ове године издваја 1,5 милиона динара за стручно усавршавање запослених у образовању, те је апеловала да наставници искористе могућност бесплатног стручног усавршавања.

Истакнуто је да је циљ оснивања Центра за стручно усавршавање управо и организација програма стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника и да за ову школску годину Центар има акредитацију за 14 програма које је данас представио.

Марина Илић, начелница Школске управе, потенцирала је значај овакве подршке града као привилегију за наставнике, васпитаче и стручне сараднике са територије града Лесковца и говорила о екстерној еваулацији.

На састанку су размењена искустава представника Тимова за професионални развој, представљени семинари од стране Лидије Крстић Стојичић, саветника за стручно усавршавање ЦСУ, подељене брошуре и постигнут договор око формирања група за бесплатне семинаре (финансиране од стране града) и процедури пријављивања учесника на обуке.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: