I TO SE DOGAĐA: Krali drva iz dvorišta škole, policija otkrila počinioce

Loading

Огревна дрва која су у ноћи између 14. и 15. септембра  украдена из дворишта ОШ „1. Мај“ Вртогош, пронађена су у Врању, како сазнајемо из полиције. Сва пронађена дрва биће враћена школи из које су однета. Сумња се да је извршилац један мушкарац из Врања.

Што се тиче дрва за огрев која су украдена из ОШ „Бранко Радичевић“, полиција и даље ради на томе да се открију починиоци. О оба догађаја обавештено је Тужилаштво.

Радио Телевизија Врање наставиће да прати и извештава о овим бизарним крађама.

P. S.

Случај нестанка дрва за огрев из две основне школе, оставио је просветаре, родитеље али и остале суграђане затеченим. Полиција је успела да пронађе украдена дрва из школе у Вртогошу и за ово кривично дело се сумњичи један мушкарац из Врања. Подсетимо, ове недеље је осам кубика дрва однешено из дворишта ОШ „Бранко Радичевић“ и још шест кубних метара из ОШ  „1. мај“ из Вртогоша. Полиција увелико ради на расветљавању обе крађе а дрва која су пронађена у Врању, биће враћена школи у Вртогошу.

Ово није случај крађе од државе, нити од локалне самоуправе, ово је директна крађа од наше деце.

У времену када влада светска криза енергената, и месец дана пре почетка грејне сезоне, неко се усудио да угрози наше најмлађе зарад личног интереса.

То је ишло толико далеко, да починиоци нису марили што у дворшту ОШ „Бранко Радичевић“ постоје камере које су снимале део испред котларнице, где су дрва била наређана. Већ су се веома бахато и смело, вероватно попели на настрешницу и окренули камеру у супротном смеру, а затим однели сва дрва.

Верујемо да ће полиција успети да идентификује и пронађе и санкционише починиоце овог недела.

Ми овде морамо да се запитамо, докле смо ми као друштво стигли, ако су не у једном, већ у два случаја угрожени ђаци основних школа.

И ово је крајње време да се сви као друштво сложимо и покренемо, како бисмо заштитили школе, а пре свега децу.

Један од начина како свако од нас може помоћи, је да уколико има неку информацију која би била од користи, достави полицији.

Државни органи ће одрадити свој део посла, али друга половина се односи на све нас како не бисмо били неми посматрачи ових дешавања.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: