Press media: Okrugli sto “Udruženja “Glas” – značaj manjinskih medija

Loading

У Босилеграду ће бити одржан округли сто о значају мањинских медија. Удружење „ГЛАС“, у петак, 23. септембра, окупиће  у Босилеграду, представнике бугарских мањинских медија у Републици Србији на округлом столу, са темом  „ЗНАЧАЈ МАЊИНСКИХ МЕДИЈА“.

Ова дебата се организује у оквиру пројекта „Онлајн платформа Гласспресс“ од 2021. Који је подржан по програму  „Бугарска помоћза развој“, од стране Министарства спољних послова Републике Бугарске.  Округли сто, одлаган више од  годину дана због пандемије, биће одржан у петак (23.09.2022. године) у 10 часова у малој сали Дома културе у Босилеграду.

Непосредан повод за организовање овог округлог стола је жеља да се провери стварно стање мањинских медија у Републици Србији, са акцентом на бугарске мањинске медије, њихов значај и проблеме са којима се сусрећу у оквиру свог деловања. Очекује се да ће на овој дебати присуствовати и представници надлежних институција бугарске мањине у Републици Србији, који су директно укључени у информисање. Потврђено присуство представника мањинских медија мађарске, хрватске, ромске и албанске мањине биће од великог значаја за размену искустава и примену добре праксе у раду штампаних, електронских и онлајн медија на територији Републике Србије.

Присуство су најавили представници Министарства културе и информисања Републике Србије. Из Бугарске се очекују представници Извршне канцеларије Бугара у иностранству. Позиви су упућени бугарским дипломатским представништвима у Републици Србији, потпредседништву Републике Бугарске, као и четворици бугарских  Европосланика који су током свог мандата посетили Босилеград.

Састанак ће званично отворити Његова Екселенција, амбасадор Републике Бугарске у Републици Србији Петко Дойков и координатор БТА за бугарске медије у иностранству, госпођа Мартина Ганчева.

 

Александар Димитров

ГЛАСПРЕСС, Босилеград,

Тел: 063/ 41 01 70

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016