Milko Stojković, pisac, Preslap: Kružni tok veze, ljudi, vreme, događaji

Loading

MILKO STOJKOVIĆ: ODLIČAN PISAC – KAKO NAPISATI DOBRU HUMORESKU!
КРУЖНИ ТОК ВЕЗЕ
– Желео бих да радим, због тога сам овде.
– Јасно ми је, ми смо биро за запошљавање и сви овде долазе због посла. А шта сте по професији, хоћу рећи за који посао сте се школовали?
– Археолог. Дипломирани археолог.
– Млади сте, жељни посла, амбициозни. Допадају ми се такви људи. Само да погледамо шта нам нуди компјутер према вашим квалификацијама. Аха, ево транспортном предузећу “Превоз” потребан аутомеханичар.
– Али ја не знам ни шрафигер да држим у рукама.
– Имали су они на том месту цвећара, али је он попунио радно место референта за културу у општини. Претходни референт, душа од човека, се развео са женом која је свастика заменика Наше Партије, је прекомандован у кланицу, иначе филолог по професији.
– Знам, али…
– Или би ти више одговарао рад у цвећари? Срећом по тебе ранија цвећарка је отишла за саветника у центру за безбедност. Ненадано се указала потреба за тим радним местом јер се преудала за спонзора манифестације „Најлепша фризура“.
– Ја сам археолог…
– Знам, већ сте ми рекли. Истина наше се улице стално прекопавају, а многе јавне зграде су нам већ праве рушевине, али на тим пословима имамо већ “Градски водовод” а у њему су сва радна места попуњена.
– Не разумем…
– Ево, шта рецимо фали оном професору историје што је најбољи кројач у нашој трикотажи, пре неколико дана је и диплому добио на републичком такмичењу младих шнајдера.
– Па…
– А ви нисте ни у каквом, макар и даљем сродству са председником Наше Странке?
– Хвала лепо на разговору, морам да пожурим да расадим купус, на овој врућини лако може расад да увене.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: