UHAPŠEN 21 pripadnik navijačkih grupa zbog sumnji da su naneli povrede 12 policijskih službenika

Loading

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са Првим основним јавним тужилаштвом у Београду, ухапсили су 21 припадника навијачких група због сумње да су нанели повреде дванаесторици полицијских службеника 17. септембра код Карађорђевог парка и причинили материјалну штету на имовини Министарства унутрашњих послова од преко два милиона динара.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, по чијем налогу је формирана Радна група чији је задатак био да открију идентитет особа које су учествовале у нападу на полицијске службенике за време одржавања Европрајда, похвалио је рад српске полиције и поручио да док је он министар унутрашњих послова нико неће некажњено тући полицајце.

„Насиље се неће толерисати од кога год да долази. Ни један полицајац не изађе на улицу са жељом да некога повреди, а они који на улицу изађу наоружани моткама и бакљама не иду да се обрачунавају са било ким другим него са полицијом. Мој задатак као министра унутрашњих послова је да се сваки полицајац са посла врати својој породици жив, здрав и неповређен, а да јавни ред и мир буду сачувани. Пре него што нападнете полицију добро размислите о последицама које то доноси. Док сам ја министар унутрашњих послова нико неће некажњено тући полицију”, поручио је министар Вулин.

У данашњој акцији ухапшени су М.М., М.С., Л.Т., М.В., Т.З, Д.М, Н.Г., Ч.С., Л.Ч., М.И., В.В., Ј.Ј., М.Џ, Ј.Р., Н.М., Ж. Р., Г.Б., И.Ч., У.Ц., Љ.О. и Т.Б.

Због постојања основа сумње да су извршили кривична дела учествовање у групи која изврши кривично дело и напад на службено лице у вршењу службене дужности, осумњиченима је одређено задржање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Полиција је, на основу наредбе Основног суда у Београду, извршила претрес на више десетина локација и том приликом је пронашла већу количину пиротехничких средстава, палица, ножева, ватреног оружја, опојних дрога и других предмета кривичних дела. Против појединих лица биће поднете и кривичне пријаве због недозвољене производње, држања, ношења и промета оружја и експлозивних материја и неовлашћене производње и стављања у промет опојних дрога.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: