Regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama – POSLOVNI IZAZOV

Loading

U Leskovcu je danas održano Regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama – POSLOVNI IZAZOV.

Takmičenje je okupilo 110 učenika iz 28 srednjih škola iz Aleksinca, Babušnice, Bojnika, Bujanovca, Doljevca, Kuršumlije, Leskovca, Medveđe, Niša, Pirota, Prokuplja, Svrljiga, Vlasotinca, Vranja i Žitorađe kojima je bio postavljen „izazov” odnosno zadatak koji predstavlja realan poslovni problem.

Uz pomoć biznis mentora, timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola osmišljavali su rešenje problema i kreirali  biznis plan i prezentaciju koja je predstavljena članovima žirija i publici.

“Poslovni izazov” je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.

U toku školske godine na šest regionalnih Poslovnih izazova (u Čačku, Leskovcu, Zaječaru, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu) učestvuje više od 600 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetničkog obrazovanja i finansijske pismenosti, ISTAKAO JE Darko Radičanin izvršni direktor Dostignuća mladih u Srbiji.

Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji a finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), NCR Fondacija, UniCredit banka i Univerzitet Metropolitan.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: