За јесењу садњу издвојено 4,3 милиона динара. 

Loading

За јесењу садњу цветног и дендро материјала, коју град Лесковац сваке године спроводи ради уређења јавних површина и обнављања зеленила у граду, ове године је издвојено 4,3 милиона динара.

Како је истакла Јелена Стаменковић, помоћник градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића, у току је јесења садња цветног садног материјала у цветним лејама у Лесковцу, Брестовцу, Вучју, Грделици и Предејану, при чему ће бити засађено 45.000 комада цветног материјала.

Данио Коцић – Део књига у Задужбини “Николај Тимченко”

“Град Лесковац континуирано ради на очувању и оплемењивању свих зелених површина. Јесењом садњом је предвиђена и допуна дрвореда у граду, у улици Девета, ул. Млинска, Нишка, садња у етно-парку Хисар, као и постављање бусен траве на оштећеним зеленим површинама на Булевару ослобођења, зелена површина у улици Моше Пијаде и на платоу у парку 9 Југовића.

Укупна сума за јесењу и пролећну садњу ове године опредељена је на износ од 5,7 милиона динара, што је за 800.000 више у односу на прошлу годину.

Апелујемо на грађане да чувају младе саднице како би Лесковац био лепши и здравији град за живот свих нас, а поготово наше деце” – навела је Јелена Стаменковић.

Татјана Маринковић, стручни сарадник за зеленило ЈП Урбанизам и изградња, казала је да је набављено око 2000 квадрата бусен траве, као и да је ово први пут да се на тај начин обнављају оштећени травњаци на територији града. Како је истакла, ради се о трави која је стална, која се укорењује и може дуго да траје. Са садњом дендро материјала, четинара и високих лишћара, почеће се са престанком вегетације.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: