Oд почетка године у саобраћајним незгодама погинуло 11 деце, петоро страдало превозећи се у путничким возилима

Loading

У саобраћајној незгоди која се догодила јутрос око 6 часова, на путу Ужице – Златибор , у Чајетини, погинуо је тридесетшестогодишњи полицијски службеник Полицијске испоставе Златибор и шестогодишње дете.

До незгоде је дошло када је возило којим је управљао четрдесетчетворогодишњи возач и у ком се у безбедносном седишту превозило шестогодишње дете, прешло у супротну траку и сударило сe са другим возилом, којим је управљао тридесетшестогодишњи полицијски службеник Полицијске испоставе Златибор, који је погинуо на лицу места.

Министарство унутрашњих послова подсећа да је од почетка ове године у саобраћајним незгодама у Србији погинуло 11 деце, од којих је петоро страдало превозећи се у путничким возилима.

Такође, анализе показују да половина погинулих возача и чак 70% погинулих путника нису користили сигурносни појас, па је од почетка године због  некоришћења појаса погинуло 75 возача и 40 путника у путничким возилима.

У циљу очувања безбедности саобраћаја, Управа саобраћајне полиције улаже максималне напоре на откривању и санкционисању прекршаја некоришћења сигурносног појаса и непрописног превожења деце у возилу.

У првих 10 месеци 2022. године, због некоришћења сигурносног појаса санкционисано је 167.595 учесника у саобраћају, што је за 12% више у односу на исти период прошле године. Такође, од почетка године санкционисана су 2.263 лица због непрописног превожења деце у возилима, што је двоструко више у односу на прошлу годину.

Апелујемо на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу унапређењу безбедности саобраћаја на путевима – сопштава МУП.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: