SRPSKO lekarsko društvo Leskovac: Uručene zahvalnice povodom 150 godina postojanja

Loading

На данашњој свечаности у конференцијској сали Опште болнице Лесковац уручене су захвалнице и плакете које је Српско лекарско друштво доделило лекарима који су, радивши унутар ковид система, бринули о нашим суграђанима и спасили многе животе.

Помоћник директора лесковачке Опште болнице, Милан Петровић, истакао је да је ово година јубилеја – 150 година постојања Српског лекарског друштва, најстарије струковне организације која окупља лекаре, едукује, држи предавања, конгресе, симпозиујуме. Он је навео и да су ове године захвалнице углавном отишле у руке лекара који су дуже време провели у ковид систему рада и веома су заслужни што је велики број пацијената спасен од ове опаке болести.

Признања СЛД-а је добило укупно 80 лекара.

У име градоначелника Лесковца и члана председништва СЛД-а на нивоу Србије др сци. мед. Горана Цветановића, признања  је уручила др Лидија Димитријевић. Она је честитала својим колегама којима су припале годишње награде Српског лекарског друштва и истакла:

„Обнављајући стручну активност после Другог светског рата, лекари Лесковца и околине су, следећи пут матице Српског лекарског друштва, 01. марта 1947. године одржали Оснивачку Скупштину Српског лекарског друштва. На тој Скупштини су се окупили лекари лесковачког, власотиначког и јабланичког округа и формирали Окружну подружницу Српског лекарског друштва.

Ова организација се 75 година касније стара о лекарском позиву и фокусирана је на унапређење медицинске струке и науке кроз организацију стручних скупова и издавачку делатност, а признања лекарима на годишњем нивоу су само једна врста подршке свима нама.

Још једном честитам колегама у чије руке су награде заслужно отишле и желим вам много успеха даљем раду“.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: