Izborna konferencija OO SPS Vlasotince: Nebojša Stojanović novi-stari predsednik

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Након одржане 11. Изборне конференције Општинске организације СПС Власотинце, дајемо следеће

С А О П Ш Т Е Њ Е:

  • У петак, 11. новембра 2022. године, одржана је 11. Изборна конференција Општинске организације СПС Власотинце.
  • На Изборној конференцији, којој је присуствовало 128 делегата, на дневном реду било је усвајање Извештаја о раду Општинске организације СПС Власотинце у периоду 2018. – 2022. године, избор чланова Општинског одбора СПС Власотинце, избор председника Општинског одбора СПС Власотинце, избор делегата 11. Конгреса СПС и предлагање кандидата за председника СПС и чланове органа СПС.
  • Извештај о раду Општинске организације СПС Власотинце поднео је Небојша Стојановић, истичући да је СПС у Власотинцу у протекле четири године био суочен са бројним изазовима у свом раду, али да је и поред тога успео да одржи висок проценат гласова на локалним и парламентарним изборима који су одржани 2020. године, а посебно је истакао изборни резултат СПС у Власотинцу на парламентарним изборима који су одржани априла 2022. године, када је проценат освојених гласова СПС био око 19,5%, што овај општински одбор сврстава међу 10 најбољих одбора СПС у целој Србији. Извештај о раду  једногласно је усвојен од стране присутних делегата.
  • На Изборној конференцији једногласно је изабрано 55 чланова новог Општинског одбора, у коме је 42% чланова са високом стручном спремом, 30% чланица су жене, а 22% млади.
  • За председника Општинског одбора СПС Власотинце једногласно је изабран Небојша Стојановић, чиме је још једном добио поверење присутних делегата Изборне конференције да руководи Општинском организацијом СПС у Власотинцу и у наредне четири године.
  • У наставку Изборне конференције изабрано је 16 делегата који ће присуствовати 11. Конгресу СПС, који је заказан за 17. децембар 2022. године.
  • На Изборној конференцији донета је одлука да се за председника СПС предложи Ивица Дачић.
  • Након завршетка Изборне конференције, одржана је конститутивна седница новоизабраног Општинског одбора, на којој су изабрани потпредседници ОО СПС – Дејан Чикић, Мирослав Ранђеловић, Драгиша Поп-Илић, Владислав Горуновић, Саша Станковић и Новица Николић. У наставку седнице Општинског одбора, изабран је 21 члан Извршног одбора ОО СПС Власотинце, а за секретара Извршног одбора изабран је Сокол Станојевић.

ПРЕДСЕДНИК ОО СПС ВЛАСОТИНЦЕ

              Небојша Стојановић

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: