Medveđa: Udruženje guslara i epske poezije “Gornja Jablanica” održalo koncert

Loading

МЕДВЕЂА – У суботу 12. 11. 2022. године  је одржан ревијални концерт гуслара у организацији Удужења гуслара и писаца епске поезије “Горња Јабланица” из Медвеђе и  у сарадњи са Културним центром општине Медвеђа. Уз стихове посвећене српству, Косову, јунаштву и слободи, гуслари су у великој сали Културног центра скоро пуна два сата својим умећем на гуслама обележили  годишњицу победе у Великом рату  и 700. годишњицу од крунисања краља Стефана Дечанског. 
Публика је са пуном пажњом и подражавањем салушала  гусларе са подручја општине Медвеђа Обрена Јововића, Душана Додеровића, Миљана Токовића и Милована Милошевића и госте  из Друштва гуслара “Карађорђе” из Крагујевца: Огњена Андрића, Угљешу Величковића, Светолика Лазовића и Раденка Рмуша, Друштва гуслара “Ратко Павловић-Ћићко” из Ниша: Милана Додеровића, Андрију Плавшића и Милоша Гашевића и Друштво гуслара “Гвоздени пук” из Прокупља кога је представио Никола Мојсиловић.
Председник удружења гуслара и писаца епске поезије “Горња Јабланица”, Радосав Додеровић, је у уводној речи подсетио присутне да њихово удружење постоји већ 20 година и да сваке године гусларским програмом  обележавају најзначајније догађаје из националне историје. Поводом јубилеја, Додеровић је уручио захвалнице сарадницима на помоћ у раду удружења  и организацији манифестација

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: