Ekonomski forum pametnik gradova, učestvovao i predsednik SKGO-a dr Goran Cvetanović

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Економски форум паметних градова одржава се у оквиру председавања Чешке Саветом Европске уније. Стручњаци из ЕУ и Западног Балкана имају прилику да разговарају о томе како подстаћи паметан и одржив урбани развој у контексту зелене и дигиталне трансформације.

Током посете, представници градова и општина, међу којима као шеф националне делегације борави и градоначелник Лесковца и председник СКГО-а др сци. мед. Горан Цветановић упознали су се са концептом паметног града Плзења, као и са различитим технологијама из области управљања отпадом, управљања водама и урбане мобилности.

Осим града Лесковца, Економском форуму паметних градова присуствовали су и представници следећих градова: Ниша, Крушевца, Београда, Крагујевца, Новог Пазара, Ужица и представници СКГО-а.

У оквиру треће сесије представница града Крагујевца, представила је искуства у примени паметних решења за управљање градовима у Србији у оквиру којих је поменула као пример добре праксе и Централно постројење за пречишћавање отпадних вода из Богојевца, фабрику воде Горина и акумулацију Барје.

Делегацији се, током посете, придружио и проф. др Берислав Векић, амбасадор Републике Србије у Чешкој Републици, који је добитник Октобарске награде града Лесковца у 2019. години.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: