Vlasotince: Usvojen izveštaj o izvršenju budžeta i kadrovske promene

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – На 15. седници Скуштине општине Власотинце одборници су најпре потврдили мандат Лидији Станковић, дипл. филологу из Орашја, са листе СНС “Александар Вучић – За нашу децу”.
Након дискусије одборници су усвојили извештај о извршењу буџета за период од 1. јануара 2022. до 30. септембра 2022. године, по коме је проценат извршења за првих девет месеци 63,4 одсто. Пре усвајања извештаја шеф Одељења за буџет, Саша Михајловић је по ставкама предочио предложени извештај. Јављајући се за реч Драган Јовић, одборник испред Групе грађана “Др Драган Спасић” је рекао какав буџет такво и извршење, кад мало боље погледамо јасно се види како се и на који начин располаже имовином и буџетом општине Власотинце. Имамо ситуацију да је по неким ставкама буџет извршен 100 %, по неким 80% или 70%, али је већи део позиција нула. Сматрам да нисте добро икористили буџет, не виде се капиталне инвестиције”.
Председник општине Братислав Петровић је одговорио на примедбу одборника Драгана Јовића да су на многим позицијама нуле и да буџет није извршен.
“Опет се враћамо на причу којом се жели да се покаже да власт не ради ништа, но није тако. Док се послови добијени на јавним набавкама не заврше, или конкурси не спроведу до краја, средства за те намене не могу бити исплаћена и искоришћена. Након исплате, и на тим позицијама ће се појавити проценат извршења. Ваше је право да као представник опозиције критикујете рад власти”, истакао је Петровић.
На примедбу опозиције да можда није време и није требало набављати два нова возила за потребе Општинске управе одговорио је Владимир Коцић, заменик председника општине.
“Набавили смо два нова возила јер су стара због честих кварова ван погона. Али смо их набавили након што смо обновили “возни парк комуналних предузећа”, што деценијама није урађено”, нагласио је Коцић.
Коцић је додао да ће извршење за пољопривреду бити 100%, конкурс је завршен и у задњем кварталу ће се видети извршење. Неки програми и пројекти су двогодишњи односно трогодишњи и пре десетак дана почело је допремање и складиштење гребаног асфалта. Са повољним временским условима почеће његова уградња, радиће се планиране улице.
На синоћњој седници усвојен је и програм контроле квалитета ваздуха на подручју територије општине Власотинце, чиме је предвиђено постављање једног мерног места и то у центру града. Након бурне дискусије и потребе за постављањем више мерних места, Скупштина се сложила да се покрене процедура за постављање мерних станица и инструмената и на другим локацијама у граду, како би се стекло право стање квалитета ваздуха током целе године, и сходно томе, спровеле одређене мере заштите.
На овој Скупштини, шеф одборничке групе СПС-а, Иван Рајковић је обавестио одборнике да ће напустити седницу и да одборници СПС-а неће учествовати у даљем раду ове седнице због незадовољства изборима који су недавно спроведени у ОО СПС Власотинце. Рајковић се захвалио коалиционим партнерима СНС-а и Јединственој Србији и додао да та сарадња остаје на високом нивоу.
Поред ових тачака, одборници су усвојили и одлуке о висини стопе пореза на имовину, просечне цене квадратних метара непокретности, одлуку о накнадама за коришћење јавних површина и одлуку о учешћу грађана у буџетском процесу кроз спровођење пројекта “Заједно до циља”.
На овој седници именован је, након спроведеног конкурса, директор СРЦ “Власина” Саша Ђокић, мастер учитељ, иначе досадашњи вршилац дужности директора ове установе.
Усвојено је и низ решења о разрешењу старих и именовани нови чланови школских одбора у основним школама у Свођу, Доњој Лопушњи, Горњем Присјану и “8. октобар” у Власотинцу.
И овој седници су присуствовали председник општине Братислав Петровић, заменик председника општине Владимир Коцић, начелник Општинске управе Марјан Станковић, помоћници председника општине и чланови Општинског већа.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: