Regionalna privredna komora Leskovac: Veliki jubilej

Loading

У малој сали хотела “Бавка” у Лесковцу, одржана је свечана седница Парламента привредника ПКС – РПК Лесковац, поводом обележавања 60 година од оснивања Регионалне привредне коморе за Јабланички и Пчињски округ. Уједно је одржана и 5. редовна седница Парламента привредника.

На радном делу седнице Кристина Ђурић, директорица сектора за пружање подршке у заступању и заштити интереса чланова коморе, поднела је извештај о покренутим и реализованим законодавним иницијативама. Она је рекла да су упућене 53 иницијативе за измене закона, од оних који се тичу привреде до оних системских који се тичу пословања целокупне привреде.

Горан Јовић, директор ПКС-РПК Лесковац захвалио се свима који су дошли да прославе јубилеј и изразио задовољство што је део институције дуги низ година:
„Посебни смо и политички и географски и економски. Радимо на подручју југа Србије, где је од 13 општина осам девастирано, па се морамо много више борити како би се доказали и унапредили наше пословање. Ми се не жалимо, већ смо доказали да можемо да опстанемо у сваком тренутку и сваком времену. До сада смо урадили преко 30 пројеката са сарадницима у земљи и иностранству, а од Владе Словеније смо проглашени за једног од најпожељнијих партнера у изради пројеката. Постали мо познати и у Италији, Шпанији, Грчкој, Куби, Аргентини, свуда тамо где људи на карти нису ни знали да нађу Лесковац. Мислим да смо дали онолико колико смо могли у датом моменту и на тај начин дали допринос привредницима и привреди југа Србије. Имамо канцеларије у Прешеву, Бујановцу, Врању, Лесковцу. Оно што је најбитније је да нас је много мање него што нас је било пре 20-ак година, али су наше активности много интензивније, јаче и боље. Први смо довели ХАСАП систем на југ Србије, први радили незамисливе пројекте у неком моменту. Јако смо поносни да будућим предузетницима можемо да помогнемо да своје производе заштите и пласирају на разна тржишта. Моји сарадници и ја смо дали све од себе да будемо прави сервис привреде. Захваљујем се мом тиму који се изборио да будемо познати широм света. Мислим да смо дали себе колико смо могли и тако дали допринос развоју привреде на југу Србије. Префикс „лесковачки“ је постао изузетно значајан за нас. Лесковачки ајвар је од стране светских кувара проглашен брендом број 1 у Србији, заштитили смо лесковачко роштиљ месо и спржу, а на путу смо да заштитимо и лесковачку љутеницу и многе друге производе. Спремни смо да на том путу помогнемо свих нашим колегама у земљи и иностранству“.

На крају седнице привреднним друштвима, организацијама, медијима и појединцима уручене су плакете, повеље и захвалнице за доприносе развоју привреде регионa.

Опширније о в д е сајт РПК:

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: