Vlasotince: Obeležava se 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Овогодишња кампања 16 дана активизма против насиља над женама за тему има заустављање фемицида. Активисткиње Центра за девојке 16 дана активизма обележавају извођењем перформанса ,,Женско гробље” који управо говори о фемициду.
На ,,Међународни дан бранитеља и бранитељки женских људских права”, 29. новембар, активисткиње Центра за девојке су извеле трећи перформанс, од предвиђених 10. Перформанс је изведен у Власотинцу у сарадњи са организацијом СОС телефон за жене и децу жртве насиља из Власотинца.
Извођење перформанса видело је око 200 људи који су добили и памфлет како би се више информисали о томе шта је фемицид и коме се могу обратити у случају насиља.
Иначе, кампања “16 дана” обухвата више важних међународних датума који повезују жене, насиље и људска права: 25. новембар – Међународни дан борбе против насиља над женама, 1. децембар – Светски дан борбе против АИДС-а, 3. децембар – Међународни дан особа са инвалидитетима , 6. децембар – Годишњица Монтреалског масакра и 10. децембар – Међународни дан људских права.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: