Leskovac – Manojlovce: Podeljeni ugovori o subvencijama poljoprivrednicima

Loading

Подела пољопривредних субвенција данас је настављена у Манојловцу за произвођаче из овог места, као и из Братмиловца, Велике Биљанице, Горње Купиновице, Горње Слатине, Горњег Крајинца, Грајевца, Доње Купиновице, Доњег Крајинца, Злоћудова, Јарсенова, Кумарева, Мале Биљанице, Мрштана, Номанице, Рајног Поља, Ступнице и Јелашнице. Подељено је 174 уговора о субвенцијама и за те намене опредељено је 9,7 милиона динара.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је пољоприврендицима који су данас преузели уговоре о субвенцијама пожелео срећу у даљем раду, нагласио да ће град и он као градоначелник увек бити уз њих, и поручио да ће им средства бити уплаћена у понедељак и рекао:

„Субвенције су један од начина подршке нашим пољопривредницима у њиховом значајном послу очувања села. Према речима ваших колега, средства која од града добијате помажу вам у функционисању ваших имања, за гајење биљака, животиња и производњу пољопривредних производа.

Повећавамо средства за субвенције из године у годину, а сећамо се периода када је сума била симболична 10-15 милиона динара, ове године је 50 милиона, а већ наредне ће бити 66,5 милиона динара опредељено за субвенције. Повећавамо и укупни аграрани буџет. Овогодишњи износи 108,7 милиона динара, а у следећој ће бити 30 милиона већи.“

Градоначелник је и данас у Манојловцу говорио о платформи еАграр, која ће у великој мери олакшати подношење захтева за републучке субвенције.

У име пољопривредних произвођача из манојловачког краја обратила се Марија Костић из Доњег Крајинца захвалила на додељеним субвенцијама и казао:

„Пољопривредном производњом се бавим дуги низ година, гајим ратарске и повртарске културе. Највише се бавим пластеничком производњом, односно производњом раног поврћа. Ове године конкурисала сам код Буџетског фонда за развој пољопривреде града Лесковца за подстицајна средства која ћу у највећој мери искористи за даље унапређење производње на газдинству. Надам се да ће град Лесковац и наредне године расписати конкурс, јер нам ова врста подстицаја много значи.“

Опширније о в д е:

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016