Gradski stadion obišao gradonačelnik dr Goran Cvetanović; vrednost radova 2,5 milijarde dinara

Loading

Он је рекао да је поносан на чињеницу да је баш Лесковац један од три града у Србији у којима се гради велелепан стадион по свим УЕФА стандардима. „Радови су започети на лето 2021. године, а као што се може видети, теку и више него задовољавајућом динамиком и импозантно градилиште на локацији срушеног некадашњег здања градског стадиона, показујe озбиљан приступ радовима.

Повод због којег смо данас овде су радови на асфалтирању унутрашње сервисне саобраћајнице на истоку, изградњи паркинга на западној страни, уређењу фасаде. Упоредо са овим радовима врши се припрема за стазе око стадиона на северу и југу, у наредних 15 дана биће постављена трава, као и столице које су пристигле у количини од 6000.

Када сви радови буду завршени, стадион ће имати 8.136 места, свлачионице, просторије за судије и делегате, улазе за навијаче, ВИП госте, новинаре, салу за конференције и за прву помоћ, паркинг са 198 места, административне просторије и пратеће објекте услужног карактера. Висина објекта стадиона је 16,3 метра, висина стубова рефлектора 32 метра, димензије фудбалског терена су 105×68 метара, укупно са околином 121×85 метара. Вредност радова је, као што већ знате, око 2,5 милијарде динара,“ – и захвалио се председнику Републике Србије Александру Вучићу због реализације овог капиталног пројекта у нашем граду и додао да ће и Град подржати пројекат изградњом саобраћајнице поред стадиона са 50 милиона динара”.

Шеф градилишта Иван Ђокић истакао је да се завршетак радова на унутрашњим сервисним саобраћајницама очекује до краја месеца, као и да се паралелно обављају радови на фасади. Након свих испитивања терена, све је спремно за постављање траве, која се налази на лагеру и очекује се да се и то заврши до краја месеца. Како је навео, план је да се до краја фебруара у потпуности заврши изградња стадиона и да након тога он буде предат на коришћење у пуном смислу те речи. 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: