HF “Pokreni život”: Pomažu višečlanim porodicama, samohranim roditeljima, bolesnoj deci i osobama sa invaliditetom

Loading

Породица као елементарни облик друштвене заједнице изложена је дејствима друштвених промена. Породица као заједница, на територији Републике Србије, није могла остати имуна на негативна дејства дубоке друштвене и економске кризе. Сведоци смо опадања наталитета што се може приметити у односу на 2015. године када је број рођених беба у Србији био 65.657, а у 2020.години тај број је драстично опао и број рођених беба у тој години износи 61.692.

Све израженије сиромаштво великог броја породица доводи до трошења енергије свих њених чланова у циљу обезбеђења основних средстава за преживљавање. На тај начин угрожен је опстанак породице као основне ћелије друштва и свих садржаја живота у породици.

Са друге стране, оно о чему се недовољно говори су породице са више деце, самохрани родитељи и нажалост све више болесне деце који муку муче живећи у оскудици.

Из тог разлога, од 2019. године постоји хуманитарна фондација „Покрени Живот“ која помаже вишечланим породицама, самохраним родитељима, болесној деци и особама са инвалидитетом.

Тим организације су млади и мотивисани људи, са жељом да помогну породицама и појединцима којима и наше мало значи пуно.

Слоганом којим се води Фондација –  „Да свако дете има детињство какво заслужује“, до сада је, од 2019. године, уз помоћ великог броја донатора, друштвено одговорних компанија и фирми, прикупила више од 16.000.000 динара са којима је помогла више од 20 породица и преко 20 корисника којима је помогла у прикупљању новчаних средстава за лечење у Србији и иностранству.

Захваљујући неизмерној подршци, до краја 2021.године збринутно је три породица, односно успешно су адаптиране и реновиране три „Покрени Живот“ куће у Лесковцу и Врању.

Као Фондација, велику подршку и помоћ пружамо и образовном систему, те смо до сада донирали преко 40.000 заштитиних трослојних маски за време пандемије КОВИД-19 и Медицинској школи у Лесковцу уручили вредну донацију у виду душека и постељина како би ученици те школе неометано похађали практичну наставу.

За време елементарних непогода, почетком 2021.године покренут је пројекат „Југ није сам“ који је за циљ имао помоћ породицама које су погођене поплавама на југу Србије.

Своје деловање смо у 2021. години проширили и на Косову и Метохији препознавши озбиљност ситуације нашег народа на Космету и потребу за помоћи.

Циљ је да у наредних неколико година окупимо већи број донатора који ће са редовним донацијама помагати у лечењу деце и помоћи вишечланим породицама у Србији.

РЕЧ ОСНИВАЧА

Фондацију Покрени Живот сам основао са својих седамнаест година, а мој хуманитарни рад креће у средњој школи са професорком Аном Јовић која је са својим ученицима помагала оболелој деци у Лесковцу и околини. Тада се први пут јавила жеља да покренем своју Фондацију и кренем у хуманитарну мисију са својим другарима и пријатељима.

До сада смо успели да заједничким снагама поставимо изузетно високе циљеве и исте испунимо за јако кратко време.
Својом транспарентношћу смо вратили поверење и веру у хуманитарни рад. На сајту можете пратити ток новца, а свакодневно радимо на унапређењу система и иновацији истог. У 2021.години смо потписали Уговор са мобилним оператерима и омогућили донаторима и смс донаторску платформу. Као једна од млађих Фондација имамо две најважније платформе, а то јесте смс хуманитарни број и електронско донирање преко сајта.

После две године хуманитарног рада могу рећи да смо до сада испунили све наше циљеве и премашили сва наша очекивања.

Изузетно сам поносан на свој тим људи који свакодневно ради на лечењу деце и изградњи нових „Покрени Живот“ кућа за социјално угрожене породице којима враћамо веру и наду у боље сутра.

Желео бих да се захвалим свим донаторима и компанијама који су нам указали поверење, јер ово је битка свих нас за будућност наше деце и овој борби нема краја.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016