ПУ “Милка Диманић”- Власотинце: Састанак директора и стручних сарадника Јабланичког и Пчињског округа

Loading

Школска управа Лесковац је у среду, 25. јануара у ПУ „Милка Диманић“ организовала састанак директора и стручних сарадника предшколских установа Јабланичког и Пчињског округа.
Састанку су присуствовале Марина Илић, начелница Школске управе Лесковац и Лидија Нешић, саветница Школске управе.
На дневном реду су биле активности у новој радној години, међу којима је разматрана реализација нових Основа програма у предшколским установама, извештаји директора и сарадника о реализованим посетама током јануара ове године и планиране активности Актива стручних сарадника Јабланичког и Пчињског округа.
Током састанка је обављена презентација ПУ „Милка Диманић“ о реализованој међуграничној сарадњи са Шпанијом кроз пројекат „Приповедамо дигитално“.
„Лепа традиција сусрета вртића оба округа се наставља јер нам то омогућава размену искустава и идеја у области предшколства. Сви учесници састанка обишли су наш вртић, дечје собе и заједнички простори за децу којима се сада поклања велика пажња. По новим основама програма, који се популарно зове „Године узлета“ све више се користе заједнички простори за рад са децом. Опремљени смо најсавременијим намештајем, дидактичким материјалом и ИКТ опремом захваљујући подршци Министарства просвете, УНИЦЕФ-а, ЦИП-а (Центра за интерактивну педагогију) и локалној самоуправи“, каже Снежана Филиповић, директорка вртића.
Директорка Филиповић каже да су на састанку размењена искуства из васпитно-образовног рада са децом. Овај рад се планира на основу тема пројеката за чију реализацију се све више користе неструктуирани и структуирани, односно природни материјали. Ускоро се очекује сличан састанак у некој другој предшколској установи.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: