Лесковац: Градоначелник др Горан Цветановић посетио ЈКП “Комуналац”

Loading

Након обиласка канцеларија и разговора са запосленима уприличена је конференција за медије. У свом обраћању градоначелник је говорио о важној улози Комуналца у друштву због послова за које је задужено ово предузеће. Подсетио је на период лошег финансијског пословања и говорио о инвестицијама које су допринеле побољшању стања: „У Комуналцу смо приликом преузимања одговорности затекли нагомилане дугове према добављачима, девет неисплаћених зарада запосленима, дуговања према свим јавним предузећима и установама, а данас се све обавезе исплаћују у законом предвиђеном року, што је, као и финансијска стабилонст, један од предуслова за нормално функционисање и квалитетно Пружање услуга. Само у претходној години Комуналцу смо исплатили 241.648.449 динара, односно преко 2 милиона евра. Поред тога значајна средства, 160 милиона динара, више од милион евра, уложено је у подизање нивоа техничке опремљености. Механизација деценијама није мењана у овом и осталим предузећима и да су тенички били неспремни за обављање задатака који су стављени пред њих, а подсетићу вас и да смо увели неке од новина у повереним пословима Комуналцу попут обележавања хоризонталне сигнализације и зимско одржавање тротоара и зато Комуналац ради квалитетније.“

Градоначелник Цветановић је искористио данашњу посету да грађанима упути апел за допринос очувању животне средине, казао да се заједничким снагама мора радити на томе кроз едукацију, уређење, али и кроз казнене методе.

Директор ЈКП Комуналца Владимир Синадиновић је упутио велику захвалност градоначелнику за сву подршку и улагања у претходним годинама и истакао да ће предузеће према досадашњим финансијским пројекцијама 2022. годину завршити са позитивним финансијским резултатом у процењеном износу од 978.000 динара и да је то осма узастопна година како послују позитивно, говорио је о раду у 2022. години и о плановима за 2023.

Најавио је изградњу Постројења за контролисано управљање остацима животињског порекла поред Азила за животиње захваљујући којем ће се остаци животињског порекла одлагати еколошким путем и друге инвестиције: „Очекује нас и проширење капацитата прихватилишта у Жељковцу. Што се тиче инвестиција које се односе на погребну службу, и ове године ћемо из субвенција из буџета града уредити стазе на Светоилијском гробљу. Искористио бих прилику да кажем да је у току поступак екпропријације додатних парцела за проширење Светоилијског гробља. Предмет је тренутно у министарству финансија, а моја очекивања као и очекивања колега из градског правобранилаштва су да ћемо позитивне оцене имати до краја месеца и стим у вези привести крају овај поступак.“

Синадиновић је поменуо и кућице које су широм града постављене за псе како би могли да проведу зимске месеце у топлијим условима, најавио набавку покретних тоалета и машине за уклањање жвака.

Након питања представника медија о евентуалној промени цена услуга данас је речено да предузеће није мењало цене од 2015 и да ће јавност бити на време обавешена уколико до тога дође.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016