Bojnik: Uručene sportske nagrade za 2022. godinu

Loading

BOJNIK – Sportske nagrade za 2022. koje se tradicionalno dodeljuju u Bojniku su satisfakcija za rad sportskih klubova i organizacija, kao i pojedinaca koji su to zaslužili svojim angažovanjem, kazao je otvarajući ovu manifestaciju zamenik predsednika opštine Bojnik Dejan Stojanović.

On je naglasio da je uporedo sa ovom dodelom nagrada organizovana i proslava jubileja 5 godina od osnivanja Sportskog saveza, ali i dodela novčanih nagrada za ekipu sela Orane koja je osvojila prvo mesto na Seoskim igrama Sportskog saveza Srbije.

Najpre je uručena nagrada za životno delo, odnosno 30 godina rada u oblasti sportskog novinarstva novinaru Vukašinu Stevanoviću iz Lebana. On se zahvalio u svoje ime i istakao da mu je ova nagrada veoma draga jer predstavlja potvrdu njegovog višedecenijskog rada.

Nagrade su pripale i Milunu Antanaskoviću za unapređenje sporta u seoskim mesnim zajednicama, posthumno Tomislavu Stankoviću za razvoj sporta u Bojniku, Zoranu Stojkoviću za promociju sporta i Božidaru Arsiću za unapređenje boksa na teritoriji Bojnika.

Za najboluju sportistkinju opšine Bojnik proglašena je odbojkašica Jana Jovanović, za najboljeg sportskog stručnjaka Srđan Ivković dok je sportista godine fudbaler Puste Reke Aleksandar Stanković,

Najboilji sportista Aleksandar Stanković ističe da će mu ovo biti podstrek za dalji rad.

Na ovoj proslavi uručene su i nagrade članovima ekipe sela Orane za osvojeno prvo mesto na Seoskim igrama Sportskog saveza Srbije. Ova ekipa je uspela da osvoji nagradu koja je vredna pet miliona dinara za izgradnju sportskog igrališta, a za nagrađivanje ove ekipe danas iz opštinske kase izdvojena je suma od 500.000 dinara.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: